Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μυστικά για το θάνατο της Νταιάνας..

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πεντακόσια αποδεικτικά στοιχεία-κλειδιά δεν παρουσιάστηκαν ποτέ ενώπιον της Δικαιοσύνης στην έρευνα για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Τζον Μόργκαν, ο συγγραφέας ενός νέου βιβλίου που κυκλοφορεί στη Βρετανία, αναφερόμενος ξεχωριστά σε καθένα από αυτά με στόχο να ρίξει φως στην υπόθεση του θανάτου της Lady D....


Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό «Globe» με αφορμή το έργο του «Υπόθεση Νταϊάνα: Τα ντοκουμέντα που ο δικαστής δεν είδε ποτέ», ο Μόργκαν υποστηρίζει πως η εξάμηνη έρευνα που έκανε η βρετανική Δικαιοσύνη το 2008 εν ολίγοις δεν ήταν παρά.. μια «παρωδία».

«Η έρευνα που έκανα για περισσότερα από πέντε χρόνια θέτει υπό αμφισβήτηση την ετυμηγορία των δικαστών, ότι δηλαδή η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Φαγιέντ σκοτώθηκαν επειδή ο οδηγός τους, Ανρί Πολ, ήταν μεθυσμένος» είπε ο Μόργκαν. Τονίζει δε ότι «όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αυτοπτών μαρτύρων και των εικόνων που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου «Ritz» πριν από το μοιραίο ατύχημα, έδειχναν πως ο σοφέρ τους μόνο μεθυσμένος δεν ήταν».

Πάντα σύμφωνα με τον Μόργκαν, ανάμεσα σε πολλά άλλα από τα συγκλονιστικά στοιχεία που η ενδεκαμελής επιτροπή έρευνας φέρεται να μην έλαβε ποτέ υπόψη της ήταν οι καταθέσεις 176 αυτοπτών μαρτύρων, μεταξύ των άλλων και ενός παθολόγου, αλλά και του τοξικολόγου που έκανε τη νεκροψία στη σορό του Πολ.

Οπως αναφέρεται στο βιβλίο, αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός πως δίπλα στο νεκρό σώμα του Ανρί Πολ στο νεκροτομείο βρισκόταν ακόμη μία σορός, γεγονός που αποδεικνύεται από περισσότερα από σαράντα φωτογραφικά ντοκουμένα. «Μήπως από το δεύτερο σώμα ελήφθησαν τελικά τα επίμαχα δείγματα ιστών;» αναρωτιέται ο Μόργκαν. Τέλος, ακόμη και τα δείγματα αίματος που χρησιμοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί τελικά αν ο Πολ ήταν μεθυσμένος δεν ελέγχθηκαν ποτέ γενετικά για να εξακριβωθεί αν ήταν δικά του.

Σήμερα ο συγγραφέας του βιβλίου «Υπόθεση Νταϊάνα: Τα ντοκουμέντα που ο δικαστής δεν είδε ποτέ» δηλώνει πεπεισμένος πως τα δείγματα αίματος θα μπορούσαν άνετα να έχουν ληφθεί από άλλον νεκρό στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας των γαλλοβρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

«Ακόμη, πάντως, και αν τελικά το αίμα ήταν του οδηγού της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Ντόντι Φαγιέντ, τα υψηλότατα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα που ανιχνεύθηκαν σε αυτό -ποσοστά που άγγιζαν το 20,7%- κανονικά θα έπρεπε να τον κάνουν να τρεκλίζει» είπε στο «Globe» ο Μόργκαν. Οπως επισημαίνει όμως, «νωρίτερα ο Πολ περπατούσε κανονικά».

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan