Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξίδι για λίγους

Το πρώτο τρένο που μετά από σχεδόν ένα αιώνα διέσχισε τη Ρωσία με προορισμό τη Γαλλία, έφτασε στη Νίκαια μετά από ταξίδι 52 ωρών. Εκπληκτική διαδρομή, αλλά και "τσουχτερά" εισιτήρια.

Στη Νίκαια της Γαλλίας, αγαπημένο προορισμό των Ρώσων. Έφτασε χθες μετά από σχεδόν 52 ώρες ταξίδι το νέο υπερπολυτελές τρένο που εγκαινίασε το δρομολόγιο Μόσχα-Νίκαια.
Είναι το πρώτο τρένο μετά από σχεδόν 100 χρόνια... που διασχίζει τη Ρωσία και φτάνει έως τη Γαλλία. Επιβάτες του παρθενικού ταξιδιού ο αντιπρόεδρο των ρωσικών σιδηροδρόμων, πολλές δεκάδες τουριστικών εκπροσώπων και πολλοί απλοί ταξιδιώτες.
Το τρένο με τα 12 βαγόνια, δύο από τα οποία αποτελούν το πολυτελές εστιατόριο έφτασε στο σταθμό με μόλις 14 λεπτά καθυστέρηση από την προβλεπόμενη ώρα και μετά από ταξίδι 3,300 χιλιομέτρων, 22 στάσεων και 52 ωρών με τους επιβάτες ενθουσιασμένους από τη "ρομαντική" διαδρομή, παρά το τσουχτερό εισιτήριο των 1.200 ευρώ για μια θέση λουξ.
"Είναι ευχής έργο που τώρα θα μπορεί κάποιος να πραγματοποιεί αυτή τη μυθική διαδρομή, χάρη στη συνεργασία των ρωσικών και των γαλλικών σιδηροδρόμων" 'έλεγαν κάποιο τυχεροί που μετείχαν στο παρθενικό ταξίδι του τρένου, ενώ ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριαστιάν Εστροσί μίλησε για τις παραδοσιακές σχέσεις που ενώνουν τη Ρωσία με τη Νίκαια, η οποία ανέκαθεν ήταν ο αγαπημένος προορισμός των ευκατάστατων Ρώσων.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan