Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Πάει για φιάσκο η ιστορία…

Χωρίς συλλήψεις ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αστυνομικής έρευνας για το μεγάλο κύκλωμα με συμμετοχή δικηγόρων, συμβολαιογράφων, εφοριακών, δικαστών και παλαιών «γνώριμων» των αρχών από το προηγούμενο παραδικαστικό.

Είναι πάντως απορίας άξιον πως μια επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, στην οποία συμμετείχαν... οι καταγραφείς της ΕΥΠ, που υπέκλεψαν κάθε είδους συνομιλία των φερόμενων ως μελών του κυκλώματος για 3 μήνες άρχισε χωρίς συλλήψεις. Αν επαληθευτεί το σενάριο που θέλει την Ασφάλεια να ελπίζει πως θα δέσει την υπόθεση από τα ευρήματα στα σπίτια των «υπόπτων», τότε αρκετοί είναι αυτοί που προβλέπουν «μεγάλο» φιάσκο της ΕΛΑΣ.


Πηγή

Το νέο «παραδικαστικό» όπως το παρουσιάζει η Ασφάλεια άλλωστε επρόκειτο να βγει στη δημοσιότητα από τον Ιούνιο, όπου ο σχεδιασμός ήταν να συμπέσει με την έναρξη της δημιουργίας του ελληνικού FBI που είχε οραματιστεί ο Χρυσοχοΐδης. Η καθυστερημένη έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη δημιουργία της υπηρεσίας ανέβαλαν τότε τις ανακοινώσεις. Κάποια στιγμή όμως έπρεπε η υπόθεση να βγει.

Άλλωστε η ύπαρξη της και τα ονόματα των «υπόπτων» είχαν αρχίσει να διαρρέουν ήδη από το Πάσχα ενώ ορισμένοι από τους «υπόπτους» είχαν κληθεί και για καταθέσεις στην Ασφάλεια! Συνεπώς δόθηκε πολύς χρόνος στο κύκλωμα για να καταστρέψει τα στοιχεία που το ενοχοποιούν, αν αυτά υπάρχουν. Όλες αυτές οι πρακτικές έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για την ποιότητα της έρευνας που έγινε όλους
αυτούς τους μήνες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan