Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σμαράγδι γίγας


Έξι άνθρωποι στη Βραζιλία, διεκδικούν το σμαράγδι "Μπάια" και τη λύση τελικά θα δώσει η δικαιοσύνη. Κανείς δεν υποχωρεί καθώς το σμαράγδι ζυγίζει 380 κιλά και αξίζει περίπου 370 εκατομμύρια δολάρια!
Αυτό το σμαράγδι ποιος θα το πάρει! Δικαστήριο της πολιτείας της Καλιφόρνια θα προσδιορίσει την κυριότητα ενός γιγάντιου σμαραγδιού τύπου "Μπάια", το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο του είδους του.
Το σμαράγδι που πήρε το όνομά του, από το όνομα περιοχής της Βραζιλίας όπου ανακαλύφθηκε ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 380 κιλά.
Το εν λόγω σμαράγδι του οποίου η αξία εκτιμάται στα 370 εκατομμύρια δολάρια το διεκδικούν έξι διαφορετικοί άνθρωποι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες.
Το δικαστήριο θα ακούσει τις απόψεις όλων των μελών και θα αποφασίσει σε ποιον ανήκει μέσα στον Οκτώβριο.
Ένας από εκείνους που το διεκδικεί είναι ο Άντονι Τόμας, στέλεχος κατασκευαστικής εταιρίας από την Καλιφόρνια, ο οποίος λέει ότι κατέβαλε σε δύο Βραζιλιάνους εμπόρους πολύτιμων λίθων 60.000 δολάρια για το σμαράγδι πριν από εννέα χρόνια.
Ο Τόμας ισχυρίζεται ότι κανόνισε με τους εμπόρους να παραλάβει τον πολύτιμο λίθο σπίτι του στο Σαν Χοσέ, αλλά αυτοί ποτέ δεν εμφανίστηκαν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan