Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα Emoticons

Σίγουρα όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει emotions ή τα έχουμε δει διάσπαρτα στο web. Γνωρίζετε όμως ότι τα emotions πρωτοξεκίνησαν περίπου το 1800? Ή ότι ένας επιστήμονας υπολογιστών ανακάλυψε το smiley emotion? Τα Psaxtiria σας παρουσιάζουν 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα Emotions.



1. Το παλαιότερο Emoticon




Το πρώτο emotion δημοσιεύτηκε στης 30 Μαρτίου 1881 σε Αμερικάνικο περιοδικό σάτιρας.

2. The Abraham Lincoln Emoticon



Το 2004, μια ομάδα της επιχείρησης Proquest έπεσε τυχαία πάνω σε ένα κείμενο που αποτελεί άλλη μια αναφορά σε παράδειγμα παλαιότερου emotion. Το κείμενο αυτό ήταν ομιλία του Προέδρου Lincoln το 1862

3. Το πρώτο Διαδικτυακό Emoticon



Στης 19 Σεπτεμβρίου 1982, ο πανεπιστημιακός καθηγητής υπολογιστών Carnegie Mellon Scott Fahlman εισήγαγε το πρώτο smiley emotion σε έναν απευθείας σύνδεσης πίνακα μηνυμάτων για να διαχωρίσει τα σοβαρά θέματα από τα αστεία. Έκτοτε ο Fahlman είναι γνωστός ως "πατέρας του smiley".

4. Δυτικό Vs. Ανατολικό Emoticon




Τα emotions έχουν και διαφορές ως προς την γεωγραφική τους προέλευση. Τα Δυτικά emotions διαβάζονται από αριστερά προς τα δεξιά και σαφώς είναι ποιο γρήγορα στην πληκτρολόγηση, εν αντίθεση με το ανατολικό ύφος που τα θέλει να διαβάζονται κατακόρυφα.
5. Emoticon Statistics
Το 2007 το Yahoo διεξήγαγε μια έρευνα σε 40.000 χρήστες του Yahoo messenger. Το 82% των χρηστών χρησιμοποιούσε emotions στις συνομιλίες τους. Το 83% είπε ότι "η ευτυχία" και "το Φλερτ" είναι και αυτά δυο emotions και τα εξέφραζαν οι περισσότεροι με την χρήση των emotions. To 57% είπε ότι χρησιμοποιούν τα emotions για να περιγράψουν τα συναισθήματά τους πληκτρολογώντας ποιο γρήγορα και χωρίς πολλά γράμματα. Επίσης οι χρήστες του Yahoo είναι αρκετά αφιερωμένοι στα emotions: To 66% είχε απομνημονεύσει τους χαρακτήρες κειμένου για 3 ή περισσότερα emoticons. Ενώ το 19% είχε απομνημονεύσει περισσότερα από 10.


6. Η εξέλιξη των Emoticons



Βλέποντας τα προγράμματα οπως το Yahoo! Messenger, το Windows Live Messenger, το AIM και το ICQ θα παρατηρούμε πως τα emotions εξελίχθηκαν και από απλούς χαρακτήρες κειμένου πλέον έχουμε στην διάθεσή μας μια ποιο σύνθετη μορφή που τα ζωντανεύει και τα δίνει γραφική απεικόνιση.
Το Yahoo! επίσης διαθέτει ένα σύνολο "κρυμμένων" emotions που δεν θα βρείτε στο μενού του άλλα μπορείτε να τα εμφανίσετε αν πληκτρολογήσετε τους χαρακτήρες κείμενου όπως απεικονίζονται στην πάνω φωτογραφία.

Ακόμη και το Gmail μπήκε στο παιχνίδι των emotions προσθέτοντας ακόμα και ιαπωνικά emotions.


7.Assicons & Boobiecons Emoticon

Δεδομένου ότι τα emotions μπορεί να είναι και μεγαλύτερα, γιατί να περιοριστείτε στα πρόσωπα? Έτσι κατά συνέπεια γεννήθηκαν τα Assicons και boobiecons.


8. Κατάθεση εμπορικού σήματος του Emoticon
Το 2000, η επιχείρηση Despair Inc. κατέθεσε τα προϊόντα της με εμπορικό σήμα της το :-( frowny emoticon. Παρά την φήμη πλαστού δελτίου τύπου(ο Dr. E.L. Kersten απείλησε να μηνύσει 7 εκατομμύριο μεμονωμένους χρήστες του Ίντερνετ που έχουν χρησιμοποιήσει το frowny emoticon στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία), η επιχείρηση πήρε πραγματικό πράκτορα τύπου.
Για να μην μείνει έξω, ο Ρώσος επιχειρηματίας Oleg Teterin αποφάσισε να καταθέσει εμπορικό σήμα ;-). Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, o Oleg είπε:
"θέλω να τονίσω ότι αυτό κατευθύνεται μόνο στις εταιρίες, επιχειρήσεις που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος χωρίς την άδεια του κατόχου εμπορικών σημάτων. Στις επιχειρήσεις θα σταλούν οι νομικές προειδοποιήσεις εάν χρησιμοποιήσουν το σύμβολο χωρίς την άδειά μας. Η νόμιμη χρήση θα είναι δυνατή μετά από αγορά μιας ετήσιας άδειας από μας".


9. Driving LED Emoticon


Ένα gadget αυτοκινήτου κάνει την διαφορά και από εκεί που τα emotions τα χρησιμοποιούσαμε μόνο στο web πλέον μπορούμε και στο αυτοκίνητο για να δείξουμε τα συναισθήματά μας σε αυτόν που μας έχει κολλήσει από πίσω.

10. Emoticonman



Αν μέχρι στιγμής νομίζατε πως τα emotions θα έμεναν μόνο στο απλό σχήμα κειμένου ή γραφικής απεικόνισης, ο καλλιτέχνης Dan Wade έρχεται για να σας αλλάξει την γνώμη. Στο site του θα δείτε να αποθανατίζει τον εαυτό του καθώς παίρνει εκφράσεις emotion με το πρόσωπο του.

Bonus: cat Emoticons
Και μια funny εικόνα με emotions που συνδυάζονται με εκφράσεις από γάτες. Δεν είναι εκπληκτικό??




πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan