Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Για «Ευρωπαίος της Χρονιάς» ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Υποψήφιος για «Ευρωπαίος της Χρονιάς» και «Πολιτικός της Χρονιάς» ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα του European Voice ότι θα είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τα δύο αυτά βραβεία θεωρούνται από τα κορυφαία της ευρωπαϊκής ηπείρου και στο παρελθόν έχουν τιμηθεί εξέχουσες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνή...


Φέτος συνυποψήφιοι του κ. Παπακωνστναντίνου είναι ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής τράπεζας κ. Jean-Claude Trichet, ο πρόεδρος της ΕΕ κ. Herman Van Rompuy, η νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας κα Herta Müller, αλλά και η ομάδα της Εθνικής Ισπανίας η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

Η ετυμηγορία της επιτροπής που επέλεξε τους υποψηφίους, αναφέρει για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι «έχει κερδίσει το σεβασμό των ομολόγων του υπουργών και των αγορών ως ο άνθρωπος ο οποίος μάχεται εναντίον των κυρίαρχων προβλημάτων χρέους της Ελλάδας» και συμπληρώνει υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς αυτόν η κακή κατάσταση της Ελλάδας και των χωρών της Ευρωζώνης θα ήταν χειρότερη».

Στην ψηφοφορία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζοντας διαδικτυακά στον σύνδεσμο:
http://www.europeanvoice.com/page/evawards-nominees-and-voting/2755.aspx


protothema

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

file author dixto k sto synadelfo sou sto blog ton alternative pou den exei ti na kanei oli mera k grafei gia ton papandreou les k aftos einai ypefthinos gia oti kako synbainei sti xwra mas ,k den asxoleitai katholou m aftous pou mas feran mexri edw stin xreokopia enow ,k pou den analambanoun tis efthynes tous -den foraei pantelonia pou leei k i peleki suzhgos voulgaraki afta

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan