Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πώς η Ελλάδα έχασε μία επένδυση 15 δισ. ευρώ;


«Χάρη» στη γραφειοκρατία
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσίευμα του Bloomberg στην ηλεκτρονική του σελίδα, σύμφωνα με το οποίο λίγο πριν το Πάσχα του 2008 επενδυτική εταιρία του Μονακό με επικεφαλής τον Antoine Maalouf έφθασε στο υπουργείο Τουρισμού με το αίτημα να αγοράσει ένα νησί.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της επενδυτικής εταιρίας MMC Group με έδρα στο Μονακό, έδωσε στην τότε υπουργό, Φάνη Πάλλη Πετραλιά 15 δισ. ευρώ με την μορφή εγγυήσεων που είχαν εκδώσει ορισμένοι από τους μεγαλύτερους οίκους των ΗΠΑ και της Ευρώπης για να αγοράσει προς 120 εκατ. ευρώ το νησί Πάτροκλος, το επονομαζόμενο Γαϊδουρονήσι στον Σαρωνικό, μια έκταση 4.000 στρεμμάτων και να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα κεφάλαια για την κατασκευή θεματικού πάρκου τύπου Λας Βέγκας.

Θα περιλάμβανε καζίνα, γήπεδα γκολφ, πολυτελείς εγκαταστάσεις διαμονής 50.000 ατόμων και μαρίνα για εκατοντάδες γιώτ. Θα απασχολούσε 8.000 Έλληνες, ενώ μεταξύ των επενδυτών ήταν και η Donatella Versace, που θα κατασκεύαζε πολυτελές ξενοδοχείο.

Το αστείο ξεκινάει κάπου εδώ επειδή αυτό που ζήτησε ο κ. Maalouf από την κ. Πάλλη-Πετραλιά, ήταν «μία γραπτή δέσμευση, με την οποία θα μπορούσε να ξεπεράσει την ελληνική γραφειοκρατία».

Η υπουργός του απάντησε «η ελληνική κυβέρνηση σας υποστηρίζει πλήρως» και «έχετε τις ευχές μας».

«Θα μου δώσετε λοιπόν την επιστολή;» ρώτησε ο κ. Maalouf για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση: «Τι; Δεν εμπιστεύεστε την ελληνική κυβέρνηση;».

Διαβάστε το δημοσίευμα του Bloomberg

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan