Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ένταση και επεισόδια στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη . Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της αντιεξουσιαστικής κίνησης, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων.

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης, οι ομάδες των αντιεξουσιαστών επιχείρησαν να ενωθούν με ομάδες δασκάλων και φοιτητών που διαδήλωναν για τα αιτήματά τους, ωστόσο όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, νεαροί χρησιμοποίησαν τα κοντάρια των πανό τους και άρχισαν να πετούν μπουκάλια και πέτρες εναντίον των αστυνομικών . Σε λίγη ώρα οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους απωθήσουν.....


Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε οπερατέρ τηλεοπτικού συνεργείου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Νωρίτερα, περίπου 200 δάσκαλοι και φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της ΧΑΝΘ, επιχείρησαν να παρελάσουν μαζί με τα τμήματα των μαθητών, αλλά εμποδίστηκαν. Όταν η παρέλαση τελείωσε, οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η πιθανότητα ύπαρξης επεισοδίων στις μαθητικές παρελάσεις είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. σε πολύωρη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής την περασμένη Παρασκευή.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι παρελάσεις Πέμπτης να πραγματοποιηθούν κανονικά και να μην μετατραπούν σε πεδίο μάχης οι δρόμοι όπου θα παρελαύνουν οι μαθητές.

«Τα μέτρα για την αυριανή παρέλαση, η οποία είναι η κορυφαία σε όλη τη χώρα γιατί έχει το δικό της συμβολικό, σημειολογικό και ιστορικό χαρακτήρα, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα», αναφέρει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Πολλοί μαθητές σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη προγραμματίζουν να προσέλθουν στις μαθητικές παρελάσεις, προκειμένου να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους.

Παράλληλα, σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν πορείες διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Παιδεία, στη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων το Σάββατο.

Καταγγέλλει ο ΣΥΝ

Την αντίδραση της αστυνομίας κατά την μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε ο Συνασπισμός, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι μαθητές και οι δάσκαλοι επιδιώκοντας να επικαιροποιήσουν τα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, που δεν είναι άλλα από την άρνηση υποταγής και τη σθεναρή αντίσταση για την υπεράσπιση της ελευθερίας, διαδήλωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη προβάλλοντας τα αιτήματά τους που κατά γενική ομολογία είναι δίκαια.

zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan