Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε ο Νέστορ Κίρτσνερ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή άφησε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Νέστορ Κίρτσνερ και σύζυγος της νυν πρόεδρου της χώρας...

«Ήταν ένας αιφνίδιος θάνατος. Θα υπάρξει επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν», δήλωσε ο γιατρός του, Λούις Μπουόνομο. Ο Κίρτσνερ διετέλεσε πρόεδρος της Αργεντινής την τετραετία 2003-2007.

Ο Κίρτσνερ...
εισήχθη εκτάκτως σήμερα στο νοσοκομείο στο Ελ Καλαφάτε, στην Παταγονία, όπου βρισκόταν για ανάπαυση με την οικογένειά του.

Βουλευτής, πρόεδρος του περονικού κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία και γενικός γραμματέας της Ένωσης Nοτιοαμερικανικών Εθνών (UNASUR), είχε υποβληθεί το Σεπτέμβριο σε αγγειοπλαστική επέμβαση.

Η νέα αυτή επέμβαση, η δεύτερη αυτού του είδους στην οποία υπεβλήθη σε διάστημα επτά μηνών, είχε δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν θα ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2011.

Κατά την προεδρική του θητεία το 2003-2007, η Αργεντινή μπήκε στο δρόμο της ανάκαμψης από την οικονομική κρίση που αντιμετώπιζε.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην Αργεντινή για το θάνατο του πρώην προέδρου της χώρας απέστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Εξ ονόματος των Αμερικανών εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια στους πολίτες της Αργεντινής και στην πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Φερνάντες Κίρτσνερ για το θάνατο του συζύγου της», γράφει σε σχετική του ανακοίνωση ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Νέστορ Κίρτσνερ διαδραμάτισε ένα σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Αργεντινής και είχε δεσμευτεί σε μια νέα σημαντική εποχή με την Ένωση των νοτιοαμερικανικών κρατών (Unasur)», προσθέτει.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan