Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ιός που μολύνει τηλέφωνα στην Κίνα κοστίζει 300.000 δολάρια την ημέρα

Ένας ιός μεταμφιεσμένος ως εφαρμογή προστασίας από ιούς (ειρωνεία;) έχει μολύνει αμέτρητα κινητά τηλέφωνα στην Κίνα. Ο ιός επιτρέπει σε hackers να πάρουν τον έλεγχο του τηλεφώνου και στη συνέχεια, χρησιμοποιεί τον κατάλογο του τηλεφώνου για να εξαπλωθεί σε ακόμη περισσότερα τηλέφωνα.

Η εταιρεία λογισμικού πίσω από την αρχική εφαρμογή antivirus υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το malware που μόλυνε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τηλέφωνα στην Κίνα

Σύμφωνα με την Shanghai Daily, από το Σεπτέμβριο κυκλοφορούν....

τουλάχιστον δέκα άλλες παρόμοιες εφαρμογές και για κάποιες από αυτές τα λογισμικά ασφαλείας δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα με το τηλέφωνο.

Ο ιός που όπως προαναφέραμε έστελνε μηνύματα για να εξαπλωθεί κόστισε συνολικά στους κατόχους κινητών τηλεφώνων περίπου 300.000 δολάρια την ημέρα, αυξάνοντας έτσι τις δυσάρεστες ενέργειες αυτού του κακόβουλου λογισμικού.

Για να αποφύγουμε να προβληθεί η συσκευή μας από ιούς, πρέπει να ακολουθούμε την ίδια λογική όπως και για τον υπολογιστή μας. Δηλαδή, δεν ανοίγουμε ύποπτες συνδέσεις σε μηνύματα κειμένου, ακόμη κι αν είναι από κάποιον που γνωρίζουμε. Επίσης για αποφύγουμε υπερχρεώσεις μπορούμε να χρησιμοποιούμε προπληρωμένες κάρτες.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan