Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Νικητής των εκλογών.... Η ΑΠΟΧΗ. Διαβάστε το αξίζει..

Άκυρες οι εκλογές όπου η αποχή ξεπέρασε το 50+1% 

Γνωρίζετε μήπως ποσους ψήφους πήρε ο Καμίνης στον δήμο Αθηναίων... Πόσους πήρε ο Μιχαλολιάκος στον δήμο Πειραια... ή πόσους ο περιφερειάρχης Αττικής...
Η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν δίνεται για "πλάκα". Η δεύτερη Κυριακή έχει ένα και μόνον νόημα. Να εξασφαλιστεί η απόλυτη πλειοψηφία, προκειμένου να προκύψουν αδιαμφισβήτητοι νικητές των εκλογών....

Ως εκ τούτου, για να λειτουργήσει σχεδιασμός των αυτοδιοικητικών εκλογών μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής λογικής, απαιτείται ο εκλεγμένος "άρχων" να είναι ο εκλεκτός της απόλυτης πλειοψηφίας των πολιτών και όχι ο εκλεκτός του 50+1% όσων "έτυχε" να περνάνε από τα εκλογικά κέντρα …Ο εκλεκτός της μάνας του, του μπατζανάκη του και μερικών κουμπάρων του. Επειδή η απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν καθίσταται πάντα δυνατή, ο νομοθέτης δέχεται ως τέτοια την πλειοψηφία αυτού του σώματος στο επίπεδο της συμμετοχής στη διαδικασία.
Δεν απαιτεί, δηλαδή, ο νέος τοπικός άρχων να έχει το 50+1% των ψήφων του συνόλου του εκλογικού σώματος, όπως θα ήταν το ιδανικό, αλλά απαιτεί να έχει συμμετάσχει στη διαδικασία το 50+1% των ψηφοφόρων. Δεν σου λέει ο νομοθέτης ότι, για να σε αναγνωρίσω, "θέλω" να έχεις πάρει τουλάχιστον τις μισές ψήφους --όπως είναι το σωστό--, αλλά απαιτεί να συμμετέχουν τουλάχιστον οι μισοί στη διαδικασία. Σου αναγνωρίζει ως απόλυτη πλειοψηφία το 50% από το 50%, δηλαδή το 25%.

Το δημοψήφισμα έγινε και ο κόσμος τον απέρριψε. Απέρριψε τον εθνοκτόνο "Καλλικράτη". Στο γενικό επίπεδο υπάρχει πλέον μείζον πολιτικό ζήτημα για την πολυδιαφημισμένη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση. Η "έμπνευση" του ταχυταβερνιάρη Ραγκούση, να μετατρέψει σε self service "ταβέρνα" το ελληνικό κράτος, δεν βρήκε την απήχηση, που απαιτεί η δημοκρατική λειτουργία. Η "έμπνευση" του αγράμματου ταβερνιάρη να διασπάσει το ενιαίο κράτος σε περιφερειακούς "μπουφέδες", δεν έχει καμία νομιμοποίηση από το εκλογικό σώμα. Ο "σερβιτόρος" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ θα πρέπει ν' αποσύρει γρήγορα το "πιάτο" που μας σέρβιρε. Ο "Καλλικράτης" πρέπει πλέον ν' αλλάξει σε βασικά του σημεία, εφόσον στο δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη γι' αυτόν, δεν εξασφάλισε τη λαϊκή στήριξη και άρα την πολιτική νομιμοποίηση που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα …Ένα εξαιρετικά ύπουλο και ανθελληνικό εγχείρημα.

Είναι δεδομένο ότι κάποιοι έχουν σκοπό να ξεκοκαλίσουν δημόσια περιουσία στις περιφέρειες και γι’ αυτόν τον λόγο επενδύουν στον "Καλλικράτη". Αυτοί, οι οποίοι θέλουν να λεηλατήσουν την πατρίδα μας, γνωρίζουν ότι μπορούν να επιτύχουν ευκολότερα τους στόχους τους μέσω του ανεξέλεγκτου περιφερειακού "Καλλικράτη", παρά μέσω του κεντρικού πολιτικού συστήματος. Επενδύουν στη διαφθορά, την οποία πάντα δημιουργούν ισχυρές και χωρίς έλεγχο υπογραφές. Υπογραφές σαν αυτές των τοπικών αρχόντων. Αρχόντων, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν δείξει τα δείγματα γραφής, που αποδεικνύουν αυτά τα οποία λέμε. Μερικά πεζοδρόμια και λίγα τετραγωνικά αμμουδιάς τούς έδωσαν να διαχειρίζονται και μέσα σε λίγα χρόνια κατέστησαν την αυτοδιοίκηση την πιο διεφθαρμένη μορφή της δημόσιας διοίκησης.
Σ’ αυτήν τη διεφθαρμένη διοίκηση έρχεται ο "Καλλικράτης" να της δώσει επιπλέον αρμοδιότητες. Να δώσει εξουσίες ανεξέλεγκτων τοπικών "δικτατορίσκων" σε Τατούληδες. Σε Τατούληδες, οι οποίοι ήδη φτιάχνουν με το μυαλό τους πελοποννησιακά "ανώγια" και "κατώγια". Γνωρίζει κανείς τι δουλειά κάνει ο αδερφός του Τατούλη; Υπεργολάβος και άρα υπάλληλος του Μπόμπολα δεν είναι; Του ίδιου Μπόμπολα, ο οποίος συναντήθηκε παραμονές των εκλογών με τον Παπανδρέου στο Πεντελικό. Του Παπανδρέου, ο οποίος στήριξε τον "δεξιό" Τατούλη στην Πελοπόννησο …Στον τόπο καταγωγής του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Αυτός και όλες οι πατριωτικές δυνάμεις της ηθικής και της αξιοκρατίας. Η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης και τα άλλα τα "παιδιά", που έχουν τον Μπόμπολα καί αρχηγό καί χορηγό.

Τα αντίστοιχα προβλήματα έχουμε και στο επίπεδο των Περιφερειών. Θα ξεκινήσουμε από την Περιφέρεια της Αττικής. Τη σημαντικότερη περιφέρεια της χώρας. Την περιφέρεια, η οποία πληθυσμιακά αντιπροσωπεύει τη μισή σχεδόν Ελλάδα. Επί συνόλου 2.785.480 ψήφισαν 1.178.899, ήτοι το 42,32 % των ψηφοφόρων. Ο "άρχων" της Αττικής έλαβε 522.838 χιλιάδες ψήφους. Απορούμε πώς τις "σηκώνει" τόσες ψήφους ο μετρ της άρσης βαρών. Ο "ντοπαρισμένος" περιφερειάρχης, ο οποίος με τα "μπρατσάκια" του 18,77% "σηκώνει" τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Αυτό το ισχνό και αδύναμο ποσοστό αντιπροσωπεύουν οι ψηφοφόροι του για το σύνολο της Αττικής. Τον ψήφισαν όσοι περίπου είναι οι δημότες του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Περιφερειάρχης στη "μισή" Ελλάδα έγινε κάποιος, ο οποίος πήρε ψήφους, τις οποίες θα μπορούσε να πάρει ένας δημοφιλής υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Αθηναίων …Υποψήφιος μέχρι την Κατεχάκη …Ούτε ένα μέτρο προς το Ψυχικό.
Τα ανάλογα "αντικαλλικρατικά" έγιναν και στην περιφέρεια. Από τις λίγες φορές που το εκλογικό σώμα έδειξε την ίδια συμπεριφορά στο σύνολο της επικράτειας. Για παράδειγμα, στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Στην ιστορική Περιφέρεια της "γενέτειρας" του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Με ένα εκλογικό σώμα 709.390 Πελοποννησίων, ψήφισαν 322.299, ήτοι 45,43%. Τι είδους Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι κάποιος, τον οποίο τον ψήφισαν 156.960 νοματαίοι; Υπάρχουν δήμοι της Πελοποννήσου, οι οποίοι έχουν πιο πολλούς ψηφοφόρους από αυτούς. Αν αυτά συμβαίνουν στην πολύ "κεντρική" Πελοπόννησο, τα ίδια συμβαίνουν και στην "απομονωμένη" περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Και σ' αυτήν την περίπτωση είχαμε την ίδια συμπεριφορά των ψηφοφόρων και βέβαια τα ανάλογα προβλήματα.
Με ένα εκλογικό σώμα 355.706 πολιτών, συμμετείχαν στην ψηφοφορία 167.247 ήτοι 47,02%. "Άρχων" της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας αναδείχθηκε κάποιος, ο οποίος έλαβε 79.216 ψήφους, ήτοι 22,27%. Με τόσες ψήφους ούτε δήμαρχος επαρχιακής πόλης δεν μπορείς να γίνεις. Πόσο νόμιμος είναι ένας Περιφερειάρχης με αυτού του είδους τη δημοκρατική "νομιμοποίηση"; Στο όνομα ποιών μπορεί να μιλά και το μέλλον ποιών έχει δικαίωμα να επηρεάζει με τις αποφάσεις του; Για λογαριασμό ποιων νομιμοποιείται ν' αναζητήσει ή να υπογράψει ένα τραπεζικό δάνειο; Με την εξουσία ποιων μπορεί να υπογράψει μια πράξη ιδιωτικοποίησης δημοσίου κεφαλαίου ή απαλλοτρίωσης ιδιωτικού κεφαλαίου;

Η Δικαιοσύνη θα πρέπει ν’ αποδείξει ότι εκτελεί το καθήκον της και είναι άξια του μισθού της. Η "βουβή" συνήθως Δικαιοσύνη, την οποία ακούμε να "ουρλιάζει" όταν είναι για κανένα επίδομα ή κανένα αναδρομικό "εξτραδάκι". Αυτή η Δικαιοσύνη σήμερα θα πρέπει να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι έφτασε η ώρα, που και οι κρίνοντες θα κριθούν. Θα κριθούν και μάλιστα πολύ άσχημα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης "σφαγής" και της λεηλασίας του ελληνικού λαού η Δικαιοσύνη δεν έκανε το καθήκον της. Με ένα "κόκαλο" στο στόμα καθόταν σε μια γωνιά αμέτοχη και "μασουλούσε" την ώρα που ο λαός "βιαζόταν" και η περιουσία του λεηλατούνταν. Η Δικαιοσύνη των υπόδικων Ζαγοριανών.
Αν δεν κινηθεί αυτεπάγγελτα, όπως επιβάλει η συνταγματική νομιμότητα, θα πρέπει να "συρθεί" από τους πολίτες. Έχουν δικαίωμα οι πολίτες ν' αμφισβητήσουν τα πρόσωπα και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας και να τα οδηγήσουν στην κρίση της Δικαιοσύνης. Τι θα κάνει τότε η Δικαιοσύνη; Θα αρνηθεί να κρίνει αυτό, το οποίο θα τεθεί μπροστά της από τους πολίτες και ήταν υποχρέωσή της να το πάρει μόνη της; Αυτό θα συμβεί. Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη θα αρνηθεί να δράσει αυτεπάγγελτα, όπως ορίζει το καθήκον της, θα κληθεί να "εργαστεί", όπως ορίζει η επαγγελματική της ιδιότητα. Απλά πράγματα. Αν αρνηθεί να προστατεύσει τον πολίτη ως το υπέρτατο καθήκον της, θα κληθεί από τον ίδιο να το κάνει ως το βασικό εργασιακό της αντικείμενο.
Νομικά υπάρχει δυνατότητα για τον κάθε πολίτη να καταθέσει ένσταση νομιμότητας απέναντι στον οποιονδήποτε εμφανίζεται σαν εκλεγμένος "άρχων", τη στιγμή που αυτός δεν νομιμοποιείται να φέρει αυτόν τον τίτλο. Ο οποιοσδήποτε πολίτης θίγεται από μια απόφαση των τοπικών αρχόντων, μπορεί ν' αμφισβητήσει τη νομιμότητά τους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για καταγγελία με βάση τον νόμο περί "Αντιποίησης Αρχής". Είναι σαν να καταγγέλλει ένας πολίτης έναν άλλο πολίτη ότι παριστάνει τον αστυνομικό, τον παπά ή τον δικαστή, χωρίς να είναι.
Μπορεί ένας πολίτης ή ομάδες πολιτών να κάνουν μαζικές μηνύσεις-καταγγελίες σε παράνομους "καταληψίες" δημοσίων θέσεων. Καταγγελίες εις βάρος ανθρώπων, οι οποίοι παριστάνουν τους δημάρχους ή τους Περιφερειάρχες, χωρίς να είναι νόμιμη η εκλογή τους. Μπορεί ο Καμίνης, ο Μπουτάρης ή ο Μιχαλολιάκος να κατηγορηθούν για παράνομη κατάληψη δημοσίων θέσεων. Μπορούν να κατηγορηθούν σε βαθμό κακουργήματος με βάση τον μισθό που προβλέπεται για τις θέσεις αυτές στο σύνολο του χρόνου που προβλέπει η θητεία των νόμιμων κατόχων τους.

Απόσπασμα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan