Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Πέμπτη από το Βήμα:«Ξέρουμε τα πρόσωπα των εμπρηστών της Μarfin!» Παρασκευή: Το Βήμα βάζει λουκέτο

Στην εξέταση 90 βίντεο από κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. και καταστημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας προχώρησε τελικώς το Τμήμα Μεθοδικοτήτων και Φωτογραφικού προκειμένου να ανακαλυφθούν οι δράστες του εμπρησμού του υποκαταστήματος της Μarfin στις 5 Μαΐου 2010 που κόστισε τη ζωή σε τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους.

Οπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αρμοδίου τμήματος που έγινε μια τόσο ενδελεχής έρευνα για την ανάλυση οπτικού υλικού από μια εγκληματική ενέργεια. Εχουμε προχωρήσει σε σχετικές αναλύσεις και από ένοπλες επιθέσεις ή τρομοκρατικές ενέργειες ακολουθώντας μέσω καμερώντις κινήσεις των υπόπτων πριν ή μετά την επίθεση. Η έρευνα όμως στη Μarfin ήταν ιδιαίτερα σύνθετη και αναλυτική».

Οπως συμπλήρωσαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που παρακολουθούν τις σχετικές έρευνες, «με αυτή την ανάλυση κατορθώσαμε να εντοπίσουμε τους υπόπτους σε χρόνο πριν και μετά τον εμπρησμό όπου δεν υπάρχει εκμεταλλεύσιμο οπτικό υλικό. Κριτήριο ήταν τα ρούχα που φορούσαν και οι κινήσεις τους σε όλη τη διάρκεια της πορείας του μπλοκ των αντιεξουσιαστώνεκείνη την ημέρα. Εχουμε αναγνωρίσει πρόσωπα, υπάρχει όμως το πρόβλημα της πλήρους τεκμηρίωσης»
tovima

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010
Το Βήμα» διακόπτει την έντυπη έκδοσή τουανταποκρινόμενο στο φανερό αίτημα των αναγνωστών του" αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι στην πρώτη γραμμή της έντυπης ενημέρωσης θα παραμείνει "Το Βήμα της Κυριακής"

pentapostagma

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan