Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

''ΧΩΚ'' ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ Ή ΤΑ ΕΧΟΥΝ (ΠΑΡΕΙ) !! ...ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ (VIDEO ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ )

Ο ΕΣ στέλνει προς πώληση μεταξύ εκατοντάδων αρμάτων μάχης και το αμερικανικής προέλευσης αντιεροπορικό σύστημα τύπου Improved Hawk, το οποίο έχει πάνω από δέκα χρόνια επιπλέον επιχειρησιακή ζωή και για το οποίο ο φορολογούμενος πλήρωσε πολλά χρήματα μόλις πριν μερικά χρόνια, για να αναβαθμιστεί.
Το αντιεροπορικό σύστημα αναβαθμίστηκε (Phase III) για 135 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τουλάχιστον 22 εκατομμμύρια δολάρια κόστισε το πρόγραμμα εργοστασιακής ανακαίνισης. Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε μόλις πριν τέσσερα χρόνια, το 2006.......

Ο ΕΣ διαθέτει τουλάχιστον επτά πυροβολαρχίες του τύπου. Αποκτήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πρωτοεντάχθηκαν σε υπηρεσία μέσα της δεκαετίας του 1960, συγκροτώντας την 180 ΜΚ/Β. Σήμερα, οι 42 εκτοξευτές είναι κατανεμημένοι σε δύο Μοίρες, 180 και 181.
Σύμφωνα με μια σειρά δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου, τα οποία επικαλούνται πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου, το εν λόγω αντιεροπορικό σύστημα είναι στο σημερινό πεδίο μάχης τεχνολογικά ξεπερασμένο!!!!

Μόλις πριν μερικά χρόνια, οι τότε επιτελείς έσκιζαν ιμάτια για την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού του εν λόγω συστήματος, επειδή θεωρούσαν πως ακριβώς αυτή η αναβάθμισή του, το καταστούσε ικανό στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Υπογραμμίζεται ότι το επίπεδο της τουρκικής εναέριας απειλής δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια δραματικά, ως προς το είδος της τεχνολογικής απειλής που συνιστά.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan