Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη στις αυξήσεις και τον Αύγουστο η Ελλάδα



Η Ελλάδα συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των αυξήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τον φετινό Αύγουστο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι οι τιμές σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες καταγράφονται ανοδικές, όπως προκύπτει από την έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ που αφορά στις χώρες της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο... πληθωρισμό με 5,6%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη κυμαίνεται γύρω στο 1,6%, ενώ οι τιμές στα προϊόντα διατροφής καταγράφουν αύξηση 2,3%, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. καθορίζεται γύρω στο -0,6%.

Στην Ελλάδα η τιμή στο κρέας αυξήθηκε κατά 1,9%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. κυμαίνεται γύρω στο 0,1%, ενώ αύξηση καταγράφεται και στην τιμή της μπίρας, κατά 14,4%, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωζώνης ορίζεται στο 1,1%.

Η ακριβότερη χώρα είναι η Ελλάδα και στα καύσιμα με αύξηση 39,6% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 18,2%.

Η Ελλάδα έρχεται παράλληλα πρώτη στις ταχυδρομικές μεταφορές με αύξηση 6,4%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,4%, πρώτη στις αυξήσεις των τιμών στις καφετέριες και στα ξενοδοχεία με αύξηση 3,5%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,4% και πρώτη στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3%, όταν ο μέοσς όρος στην Ευρωζώνη είναι 0,1%.

Τέλος, σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και στις τιμές των παπουτσιών με αύξηση 3,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. κυμαίνεται γύρω στο 0,8 %.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan