Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας στην Γερμανία

Αν και στην χώρα υπάρχουν 3 εκατομμύρια άνεργοι η μείωση της κάθε μήνα θεωρείται σημαντική και εντυπωσιακή.


Η γερμανική αγορά εργασίας συνέχισε το Σεπτέμβριο, για 15ο διαδοχικό μήνα, να επιδεικνύει την καλή υγεία της, ξαφνιάζοντας σήμερα με μια σαφώς σημαντικότερη απ' ό,τι προβλεπόταν πτώση του αριθμού των ανέργων, που μπορεί από τον ερχόμενο μήνα να περάσει κάτω από το όριο των 3 εκατομμυρίων.

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε το Σεπτέμβριο πέφτοντας στο 7,2% έναντι 7,6% τον Αύγουστο και η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία είχε το Σεπτέμβριο 3,031 εκατομμύρια ανέργους.

Πρόκειται για 157.000 λιγότερους ανέργους απ' ό,τι τον Αύγουστο και για 40.000 λιγότερους αν γίνουν οι διορθώσεις βάσει των εποχικών διακυμάνσεων. Οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι ο διορθωμένος αριθμός μείωσης των ανέργων θα ήταν ο μισός, δηλαδή μόνο 20.000.

"Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επωφελούνται από την ανάκαμψη", σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ράινερ Μπρίντερλε, ο οποίος πρόσθεσε ότι "υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μια φθινοπωρινή καλοκαιρία στην αγορά εργασίας".

Η οπισθοχώρηση της ανεργίας είναι καλή ένδειξη για την κατανάλωση των νοικοκυριών και αυτό είναι καλό νέο για τη Γερμανία, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγός παγκοσμίως, αλλά οι οικονομικές προοπτικές των κυριότερων πελατών της, κυρίως των ΗΠΑ, επιδεινώνονται.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan