Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

El Bulli - Το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο


Για να καταφέρεις να κάνεις κράτηση χρειάζεσαι 7 μήνες! Αυτό είναι το τίμημα για να απολαύσεις τον καλύτερο chef στον κόσμο...

Ο Ferran Adria έχει χαρακτηριστεί ένας τρελός επιστήμονας, ένας μοριακός γαστρονόμος και ο καλύτερος chef του κόσμου. Σε ποιον, λοιπόν, θα κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το εστιατόριο El Bulli θεωρείται ίσως το καλύτερο που υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη;

Η πόλη Costa Brava, στην Ισπανία, έχει την τύχη να φιλοξενεί το εστιατόριο σε μία υπέροχη τοποθεσία. Παρακάτω υπάρχουν ορισμένα αριθμητικά στοιχεία που ενισχύουν την παραπάνω άποψη.

Κατά τη διάρκεια κάθε έτους, γίνονται περίπου 2 εκατομμύρια κρατήσεις.

Κάθε σεζόν (από τον Απρίλη έως τον Οκτώβρη) το El Bulli σερβίρει 8.000 δείπνα.

Για να καταφέρεις να κάνεις κράτηση, και να έχεις καλό τραπέζι (αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο αφού θα είσαι εκεί), πρέπει να επικοινωνήσεις μέσω e-mail εφτά μήνες νωρίτερα.

Υπάρχουν 35 διαφορετικά πιάτα στο μενού για ένα γεύμα 320 δολαρίων (το άτομο).

Θα χρειαστείς 27 δευτερόλεπτα για να καταλάβεις ότι η «ελιά» που βρίσκεται μπροστά σου είναι μία σφαίρα ελιάς σε υγρή μορφή.

Επίσης, μόλις ένα δευτερόλεπτο θα σου χρειαστεί για να καταλάβεις ότι είναι πιο νόστιμο κι από τις κανονικές τις ελιές.

Ο μέσος όρος παραμονής σου στο El Bulli θα είναι περίπου 6 ώρες (μαζί με τα διαλείμματα που θα κάνεις, κατά τα οποία θα επισκέπτεσαι την βεράντα του εστιατορίου).


menslounge

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan