Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οργή για βιντεοπαιχνίδι με δολοφονίες στο Τείχος του Αίσχους

Εξοργίζει νέο παιχνίδι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, δημιούργημα ενός Γερμανού φοιτητή, όπου ο παίκτης υποδύεται έναν Ανατολικογερμανό συνοριακό φρουρό και πυροβολεί πολιτικούς πρόσφυγες που διαφεύγουν στη Δύση.

Το παιχνίδι «1378», όση ήταν η χιλιομετρική απόσταση των συνόρων ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, επιβραβεύει με μετάλλιο τους συνοριακούς φρουρούς που πυροβολούν όσους περισσότερους φυγάδες μπορούν.

Στη συνέχεια,...
οι παίκτες μεταφέρονται στο έτος 2000 και δικάζονται για τα εγκλήματα που διέπραξαν στο όνομα του ανατολικογερμανικού κομμουνιστικού καθεστώτος.

Οι παίκτες μπορούν να υποδυθούν και τους Ανατολικογερμανούς που επιχειρούν να διαφύγουν από το Τείχος του Βερολίνου. Αν τους πιάσουν, είτε τους πυροβολούν είτε τους συλλαμβάνουν και τους μεταφέρουν στη φυλακή.

Ο 23χρονος Γιενς Στόμπερ, ο οποίος δημιούργησε το παιχνίδι στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας, δήλωσε ότι αυτό έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για τη Συμφιλίωση ανακοίνωσε ότι, ενώ θεωρεί θεμιτούς κάποιους άλλους τρόπους συμφιλίωσης με το καθεστώς της περιόδου 1949-1989, αμφιβάλλει για το αν οι νέοι θα μάθουν κάτι σκοτώνοντας αντιφρονούντες.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, κατά την 20η επέτειο της γερμανικής επανένωσης.
Εκτιμάται ότι περίπου χίλιοι Ανατολικογερμανοί έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν στη Δυτική Γερμανία από το 1961 που κατασκευάστηκε το Τείχος.

Οι Ανατολικογερμανοί συνοριοφύλακες είχαν εντολή να πυροβολούν και να σκοτώνουν όποιον επιχειρεί να διαφύγει. Ο τελευταίος Ανατολικογερμανός που σκοτώθηκε περνώντας τα σύνορα ήταν ο Κρις Γκέφροϊ τον Φεβρουάριο του 1989.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan