Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν η Google κόστιζε ένα εκατ. δολάρια

Παρόλο που κανείς σήμερα δεν μπορεί να την φανταστεί, υπήρχε και η εποχή προ Google. Τότε που οι δουλειές στο Internet γίνονταν από άλλες εταιρίες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν και το portal Excite.

Στην τεχνολογική διάσκεψη TechCrunch Disrupt, ο επενδυτής Vinod Khosla, ιδρυτής της Khosla Ventures, μίλησε για...
εκείνη την εποχή, όταν ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση του Excite. Τότε είχε την ευκαιρία να αγοράσει το τωρινό γίγαντα του Internet, τη Google δηλαδή, σε ...τιμή ευκαιρίας.

Το 1999 ο Khosla και η Excite βρίσκονταν σε συζητήσεις με τους ιδρυτές της εταιρείας, τους Larry Page και Sergey Brin. Τότε και οι δύο του πρόσφεραν τη νεοσύστατη ακόμα Google αντί ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Μια τιμή που μπορούσε να πέσει, μετά από διαπραγματεύσεις, στα 750.000 δολάρια.

Ο τότε πρόεδρος της Excite, George Bell, αρνήθηκε την προσφορά. Κάτι που αποτελεί, με βάση τα τωρινά δεδομένα, το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει ένας μάνατζερ. Σήμερα η αξία της Google αγγίζει τα 167 δισ. δολάρια.

Η Excite αγοράστηκε το 2004 από την Ask Jeeves. Η τελευταία είναι γνωστή σήμερα ως Ask.com και αποτελεί μια μηχανή αναζήτησης μικρού βεληνεκούς.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan