Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα "έξυπνη" κάμερα για τους χούλιγκανς

Το να διαχωρίσεις φίλαθλους από χούλιγκαν είναι ήδη πολύ δύσκολο, όπως είναι ευρέως γνωστό και στη χώρα μας. Το να παρακολουθούνται οι κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης συνέχεια είναι επίσης κουραστικό.

Μία έξυπνη νέα κάμερα, όμως;
η οποία λειτουργεί όπως το ανθρώπινο μάτι υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να αναγνωρίζει προβλήματα μέσα στο πλήθος θεατών και όχι μόνο.


Η συσκευή αποκαλείται Smart Eyes και αυτόματα... αναλύει δεδομένα και εφιστά την προσοχή στους χειριστές της, βασιζόμενη στις πιθανότητες αναδυόμενου προβλήματος. Όπως και το ανθρώπινο μάτι η βιντεοκάμερα αυτή έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει αντικείμενα, ακόμα και εάν αυτά έχουν πολύβουο φόντο.


Το σύστημα απαρτίζεται από μία σταθερή κάμερα η οποία καλύπτει μία ολόκληρη περιοχή, και από δύο πολύ ισχυρές και υπερ-ευαίσθητες στέρεο κάμερες. Το ίδιο με τα ανθρώπινα μάτια, οι κάμερες μπορούν να ακολουθούν πολλά σημεία εν συνεχεία, αλλά και να κάνουν μεγέθυνση της εικόνας την οποία παρακολουθούν.


Η καρδιά της συσκευής είναι το λογισμικό το οποίο αναλύει τις πληροφορίες. Είναι ικανό να υπολογίζει τα pixel και να ακολουθεί τις κινήσεις τους, δίνοντάς του την ικανότητα να μπορεί να ξεδιαλύνει την εικόνα την οποία παρακολουθεί, κρατώντας την εστίαση καθαρή και σταθερή στα γεγονότα.


Από αυτές τις παρακολουθήσεις μαθαίνει και πατέντες κινήσεων τις οποίες αποθηκεύει στη μνήμη αυτόματα. Έτσι, μπορεί να ξεχωρίσει φιλάθλους οι οποίοι παρακολουθούν καθιστοί, ή και άλλους οι οποίοι χοροπηδάνε. Τα άδεια καθίσματα επίσης παρακολουθούνται και αναλύονται. Αναλόγως με τις παραμέτρους οι οποίες έχουν δοθεί από τους χειριστές τους, πολλά γεγονότα μπορούν να κατανεμηθούν ως σοβαρής σημασίας.


Η κάμερα μπορεί ακόμα και να μπλοκάρει κάποιες εικόνες για όση ώρα χρειάζεται (όπως σημαίες κοντά στον αγωνιστικό χώρο) και να παρακολουθήσει τι γίνεται κοντά τους. Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε κάμερα χωρίς να χρειάζεται μεγάλη τροποποίηση.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan