Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Με 6.000 € διορίζεστε μέσω ΑΣΕΠ

Από την Δ.Α.Α/Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η/Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων εξιχνιάσθηκε, στα πλαίσια διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με συνολική ζημία των παθόντων που υπερβαίνει μέχρι στιγμής, τα 257.000 ευρώ.

Δράστης είναι 45χρονη ημεδαπή.... συνταξιούχος δημοσίου, η οποία εμφανιζόταν ψευδώς σε ανέργους, ή και συγγενείς τους, στην Αττική και άλλα μέρη της Ελλάδας, σαν στενή συνεργάτιδα Υπουργών, ή σαν συνεργαζόμενη με ομάδα ατόμων, που εργάζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος, με αρμοδιότητα τις προσλήψεις προσωπικού στα Υπουργεία και σε άλλες περιπτώσεις σαν πρόσωπο με υψηλότατες γνωριμίες και προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό και το Α.Σ.Ε.Π.

Με τον τρόπο αυτό και εκμεταλλευόμενη την ανάγκη πολιτών για εργασία, έπεισε διάφορους παθόντες, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, κατά το χρονικό διάστημα 2005-2010, ότι μπορεί να διορίσει αυτούς και μέλη των οικογενειών τους, στο δημόσιο, σε υπηρεσίες της επιλογής τους και σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους, εφ’ όσον προηγουμένως κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό της, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ για κάθε διορισμό. Με το δόλιο αυτό τρόπο, κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 257.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, καθ’ όσον δεν κατέστη δυνατό, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της διαδικασίας, να εξετασθούν όλοι οι παθόντες, που προέκυψαν ως καταθέτες στους λογαριασμούς της 45χρονης.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan