Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Επαναστατική μέθοδος αντισύλληψης με... τζελ


Εμποδίζει την εγκυμοσύνη χωρίς παρενέργειες

Ένα τζελ που απλώνεται στο δέρμα «υπόσχεται» να προστατεύσει τις γυναίκες από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αποφεύγοντας παράλληλα τυπικές παρενέργειες που προκαλεί η κατανάλωση αντισυλληπτικών χαπιών, όπως είναι η αύξηση βάρους και η ακμή.

Το τζελ απλώνεται μία φορά την ημέρα στο δέρμα και απελευθερώνει από τον οργανισμό ορμόνες οι οποίες εμποδίζουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το χάπι...

Οι ερευνητές, που αναπτύσσουν το τζελ Nestorone σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρία Antares Pharma, παρουσίασαν τα πρώτα συμπεράσματα των δοκιμών τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στις ΗΠΑ. Όπως είπαν, αν οι δοκιμές συνεχίσουν να είναι θετικές, ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν το προϊόν στην αγορά.

Το τζελ απλώνεται στην κοιλιά, τους μηρούς, τα χέρια ή τους ώμους και γρήγορα απορροφάται, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στο δέρμα. Οι ειδικοί λένε ότι είναι κατάλληλο ακόμα και για γυναίκες που θηλάζουν, αντίθετα με το αντισυλληπτικό χάπι που παρεμβαίνει στην παραγωγή του γάλακτος της μητέρας.

Στη διάρκεια των επτά μηνών που κράτησαν οι δοκιμές, καμία από τις 18 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών που έβαζε το τζελ, δεν έμεινε έγκυος. Θα ακολουθήσουν νέες μελέτες με μεγαλύτερο αριθμό εθελοντριών γυναικών για να επιβεβαιωθούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.


newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan