Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο

Η φράση το ''αδύναμο φύλο'', που χρησιμοποιείται για τις γυναίκες, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς οι γυναίκες, όχι μόνο ζουν περισσότερα χρόνια από τους άντρες, αλλά έχουν και ανώτερη βιολογία, σύμφωνα με νέα επιστημονική θεωρία...





Αυτό το συμπέρασμα, σχετίζεται άμεσα με το γεγονός, ότι οι γυναίκες γεννάνε και όχι επειδή οι άντρες κάνουν πιο απαιτητικές, από σωματική άποψη, εργασίες και ως εκ τούτου, φθείρονται περισσότερο βιολογικά.


Ακόμα, επικρατούσε η άποψη, ότι οι άντρες εμπλέκονται σε πιο ριψοκίνδυνες ή επιβλαβείς δραστηριότητες από τις γυναίκες (πόλεμος, καυγάδες, κάπνισμα, περισσότερο αλκοόλ, χειρότερη διατροφή κ.α.), άρα με αυτόν τον τρόπο ζωής, μπορεί να προκληθεί ένας πρόωρος θάνατος.


Μια νέα θεωρία όμως, που κερδίζει έδαφος και φιλοδοξεί να ξεδιαλύνει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρώπινης βιολογίας, διατυπώθηκε από τον καθηγητή Τομ Κέρκγουντ του πανεπιστημίου τουΝιούκαστλ, κορυφαίο γεροντολόγο διεθνώς.



Ο Βρετανός επιστήμονας, υποστηρίζει ότι το γυναικείο σώμα εμφανίζεται ικανότερο, στο να εκτελεί τις εργασίες "συντήρησης ρουτίνας", που απαιτεί ένας οργανισμός, προκειμένου να διατηρεί υγιή και ζωντανά τα κύτταρά του.



Με τον τρόπο αυτό καθυστερεί τη γήρανση και το θάνατο, παρά τη διαδεδομένη αντίληψη ότι οι άντρες γερνάνε πιο αργά από τις γυναίκες.



Σύμφωνα με τον Κέρκγουντ, υπάρχουν πλέον επαρκή επιστημονικά στοιχεία για να υποστηριχθεί, ότι τα κύτταρα των αντρών δεν είναι γενετικά ''προγραμματισμένα'' να διαρκούν τόσο όσο των γυναικών.



Η λεγόμενη "θεωρία του αναλώσιμου σώματος", τείνει πλέον να γίνει η κυρίαρχη επιστημονική θεωρία σχετικά με το γιατί γερνάμε και γιατί οι γυναίκες ζουν πιο πολύ.



Η θεωρία υποστηρίζει ότι, αν και τα γονίδια είναι αθάνατα και μπορούν να ζήσουν για πάντα, με το να περνάνε από τη μια γενιά στην άλλη, το σώμα φθείρεται, επειδή είναι γενετικά προγραμματισμένο, από την εξέλιξη και την φυσική επιλογή να ζει μόνο όσο χρειάζεται για να μεταφέρει τα γονίδια στην επόμενη γενιά, συνεπώς είναι αναλώσιμο.



Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, οι φθορές που μπορεί να υποστεί ένα ανθρώπινο σώμα, καταβάλλουν τον οργανισμό, στην προσπάθειά του να τις διορθώσει.


Το πότε θα επέλθει, δηλαδή, ο θάνατος, εξαρτάται από το πόση προσπάθεια το σώμα καταβάλλει για να συντηρήσει και να επιδιορθώσει τα σφάλματά του.

Και σε αυτό φαίνεται πως οι γυναίκες υπερτερούν, επειδή χρειάζονται μικρότερη προσπάθεια.


Αυτό συμβαίνει επειδή στους ανθρώπους, όπως και στα περισσότερα άλλα είδη ζώων, η κατάσταση του σώματος του θηλυκού είναι εξαιρετικά σημαντική για την επιτυχία της αναπαραγωγής.


Το έμβρυο πρέπει να τραφεί μέσα στην μητέρα του και το νήπιο να θηλάσει, πράγματα που εξηγούν γιατί το γυναικείο σώμα πρέπει να είναι πιο ανθεκτικό στον χρόνο από το ανδρικό.


Ακόμα, όσο πιο προχωρημένη είναι η ηλικία, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση στο προσδόκιμο ζωής ανάμεσα στα δύο φύλα.


Στην ηλικία των 85 ετών υπάρχουν κατά μέσο όρο έξι γυναίκες για κάθε τέσσερις άνδρες, ενώ στην ηλικία των 100 ετών υπάρχουν υπερδιπλάσιες γυναίκες, που έχουν φτάσει την ηλικία των 100 ετών σε σχέση με άνδρες.


Τέλος, οι βιολόγοι έχουν βρει στοιχεία ότι τα θηλυκά, στα περισσότερα είδη, ζουν περισσότερο από τα αρσενικά.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan