Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Επιτήδειοι δηλώνοντας πως εκπροσωπούν εταιρίες κινητής τηλεφωνίας συνάπτουν συμβόλαια με ηλικιωμένους

Έντονη είναι η ανησυχία πολλών πολιτών κυρίως παιδιών ηλικιωμένων, από το γεγονός πως κάποιοι επιτήδειοι δηλώνοντας πως εκπροσωπούν εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, συνάπτουν συμβόλαια κυρίως σε ηλικιωμένους γονείς. Ενενήντα χρονών είναι ένας γέρος όπου χθες του ήλθε το «ραβασάκι» να πληρώσει το πάγιο από την σύνδεση που είχε κάνει με εταιρία κινητής.

Ο ηλικιωμένος θυμάται πως επικοινώνησε μαζί του κάποια κοπέλα και του είπε πως με ένα μικρό ποσό (8 ευρώ περίπου) θα μπορεί να μιλάει για ώρες δωρεάν. Του είπε πως η συνομιλία του ηχογραφείται και ότι τα λεγόμενά του αντικαθιστούν την υπογραφή. Ο γέρος δέχτηκε χωρίς να το σκεφτεί και παρά μόνο όταν άρχισαν να ρέουν οι λογαριασμοί συνειδητοποίησε το λάθος του.....


Θέλησε να διακόψει το συμβόλαιο και με την βοήθεια ενός γείτονα επικοινώνησαν στην εταιρία κινητής και απαίτησαν να διακοπεί το συμβόλαιο. Η απάντηση όμως που λάβαν είναι πως αυτό μπορούσε να γίνει μόνο αν επισκέπτονταν ένα κατάστημα της συγκεκριμένης εταιρίας. Ο γέρος όμως απέχει 40 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο και φυσικά δεν διαθέτει όχημα. Όμως αν θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο που τόσο εύκολα σύναψε και μάλιστα τηλεφωνικά θα πρέπει να το κάνει.

Ίσως η πολιτεία θα πρέπει να προστατεύσει ανθρώπους οι οποίοι είτε δεν γνωρίζουν τεχνολογία είτε το προχωρημένο της ηλικίας τους δεν τους επιτρέπει να ελέγχουν κάθε παράμετρο του συνομιλητή τους. Και βέβαια τίθεται και το ερώτημα. Μπορεί ο καθένας να τηλεφωνεί στο σπίτι του καθενός και να του κάνει οποιεσδήποτε προσφορές άσχετα αν αυτές είναι συμφέρουσες ή όχι.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan