Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Το Feng Shui μας βοηθάει να κόψουμε το κάπνισμα!

Δεν καπνίζουμε λοιπόν σε κλειστό χώρο πλέον (όχι εγώ διότι δεν κάπνιζα ούτως ή αλλιώς!!:) από την 1η Σεπτεμβρίου και αναγνωρίζω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που είναι χρόνια καπνιστής και του αρέσει το τσιγάρο.


Δεν θα μπω στην διαδικασία να εξηγήσω τις βλαβερές συνέπειες του καπνού διότι όλοι τις γνωρίζουμε και γνωρίζουμε το κακό που κάνει όχι μόνο στον οργανισμό μας αλλά και στους γύρω μας.


Αυτό όμως που θα πω είναι ότι οφείλουμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε εάν όχι να το κόψουμε τουλάχιστον να το ελαττώσουμε.


Το feng shui μας βοηθά...

να καλύψουμε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές και να αφήσουμε την καλή ενέργεια να μας περιβάλλει βάση αυτή την αρχή, παρακάτω σας δίνω μερικές συμβουλές feng shui που θα μας βοηθήσουν σημαντικά όταν θελήσουμε να κόψουμε το τσιγάρο.
Όταν αισθανόμαστε λύπη, θυμό ή άγχος, τις βασικές αιτίες που μας οδηγούν στο να ανάψουμε τσιγάρο για να χαλαρώσουμε, μπορούμε να πιέσουμε την περιοχή μεταξύ των νυχιών και του δέρματος των ακροδακτύλων μας. Ακόμα και το να απασχολήσουμε τα χέρια μας με μια μαλακή μπαλίτσα κατά του άγχους θα μας βοηθήσει επιπλέον.
Μπορούμε να μειώσουμε ακόμη και την παρόρμηση του καπνίσματος, αν είμαστε μεταξύ καπνιστών. Προσπαθούμε να έχουμε μαζί μας ένα μικρό μπουκάλι αιθέριο έλαιο, όπως μέντα, γκρέιπφρουτ ή λεμόνι και αναπνέοντας τη μυρωδιά από αυτά τα έλαια θα απαλλαγούμε από την επιθυμία καπνίσματος.


Εάν έχουμε παρατηρήσει ότι μετά από το φαγητό έχουμε πιο έντονη την επιθυμία για τσιγάρο τότε μπορούμε να βουρτσίσουμε τα δόντια μας με μια
οδοντόκρεμα με άρωμα δυόσμου ή να μασήσουμε μια τσίχλα δυόσμου που το άρωμα του σταματά την επιθυμία για τσιγάρο
Επιλέγουμε να ακούσουμε ορχηστρική ή κλασική μουσική, εάν αισθανόμαστε πως θέλουμε να καπνίσουμε στην δουλειά ή στο σπίτι, καθώς μας ηρεμεί και βοηθά στο να αποβάλλουμε το στρες και το άγχος.
Ειδικά εάν έχουμε την επιθυμία να καπνίσουμε όταν καθόμαστε στο σαλόνι του σπιτιού μας ή βλέπουμε τηλεόραση, τοποθετούμε όσα περισσότερα φυτά μπορούμε γιατί μας δίνουν την αίσθηση της φύσης και της υγιεινής ζωής και μας προτρέπουν σε θετικές σκέψεις για την υγεία μας.
Πίνοντας ένα τσάι Μιμόζας(mimoza hostilis) μας βοηθά να απαλλαγούμε από τους πονοκεφάλους που προκαλούνται από την έλλειψη νικοτίνης, στην οποία ο οργανισμός μας έχει εθιστεί. Ένα φλιτζάνι τσάι μιμόζας θα μας βοηθήσει να καλυτερέψουμε την διάθεσή μας αλλά και να παραμείνουμε ήρεμοι καθώς δεν προκαλεί εθισμό και συνίσταται για χρήση αντί των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.
Η βαλεριάνα είναι επίσης γνωστό ηρεμιστικό βότανο που χρησιμοποιείται από ανθρώπους που υποφέρουν από άγχος, στρες και αϋπνίες. Στην διακοπή του τσιγάρου βοηθά στο να χαλαρώνει τους μις, απαλλάσσει από το άγχος και συνεπώς την επιθυμία για τσιγάρο.


(Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας εάν το τσάι μιμόζας και η βαλεριάνα ενδείκνυται και για τον δικό σας οργανισμό)


Δεν ξεχνάμε όμως ότι και η χωροθεσία (η διάταξη των επίπλων στον χώρο μας) παίζει σημαντικό ρόλο στην διάθεσή μας και ως εκ΄ τούτου και στην επιθυμία μας για τσιγάρο.


Πρέπει να αισθανόμαστε χαλαρά και ήρεμα στον χώρο μας, να υπάρχει αρμονία στα χρώματα, να μην είναι έντονα και μας αγχώνουν αλλά και να μην υπάρχει ακαταστασία γιατί αυτά μας προκαλούν άγχος και έντονη πίεση και μας οδηγούν στο τσιγάρο.


Επιπλέον μπορούμε να τοποθετήσουμε στον χώρο που καπνίζουμε πιο συχνά (στο γραφείο ή στο καθιστικό του σπιτιού μας) μια εικόνα που θα δείχνει ένα τσιγάρο κομμένο ή ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα στην βορειοδυτική πλευρά του δωματίου.


Αυτή η εικόνα από μόνη της θα μας αποτρέψει από το να ανάψουμε τσιγάρο όπως επίσης και το βορειοδυτικό σημείο του χώρου που έχει τοποθετηθεί καθώς αυτό ενδείκνυται για την απαλλαγή από κακές συνήθειες.


Επίσης μπορούμε ειδικά στον εργασιακό μας χώρο να τοποθετήσουμε ένα μεταλλικό αγαλματάκι ή διακοσμητικό στην βόρεια γωνία του δωματίου για την εξάλειψη κακών συνηθειών, όπως το τσιγάρο.


Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν είναι εφικτό εάν δεν το επιθυμούμε εμείς οι ίδιοι με πολύ σθένος και πίστη ότι αυτό που κάνουμε είναι για το καλό μας, χωρίς να μας το επιβάλει και να μας πιέζει κανείς.


Με την βοήθεια αυτών των απλών συμβουλών feng shui αλλά και με την δική μας επιμονή και θέληση μπορούμε να απαλλαγούμε από το τσιγάρο και να απολαύσουμε όσα η ζωή μας προσφέρει, με χαρά και ηρεμία.


Σας εύχομαι μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή!


Ευθυμία Μισιρλή,
Σύμβουλος ευνοικής ψυχολογικής χωροθεσίας


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan