Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Οι εφαρμογές του iPhone θα τρέχουν και σε άλλες συσκευές.

Ο Doug Fisher, υπεύθυνος του τμήματος software της Intel, επιβεβαίωσε πρόσφατα τις πληροφορίες που έφεραν την εταιρεία να ετοιμάζει ένα νέο εργαλείο, το οποίο θα επιτρέπει στους developers να κάνουν port τις εφαρμογές που έχουν γράψει για iOS σε περιβάλλον x86. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για το πέρασμα δεκάδων χιλιάδων εφαρμογών στην πλατφόρμα της Intel.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο IDG, ο Fisher ανέφερε...
ότι το εργαλείο θα διευκολύνει τους developers να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στις εφαρμογές iOS, έτσι ώστε να γίνονται recompile όπως πρέπει σε έναν επεξεργαστή x86, για παράδειγμα σε έναν Atom.

Προφανώς, πίσω από αυτή την κίνηση της Intel βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα MeeGo και οι ανάγκες που θα έχει σύντομα σε εφαρμογές. Το MeeGo είναι ένα λειτουργικό που προορίζεται για smartphones και άλλες συσκευές μικρού μεγέθους, οι οποίες θα κάνουν χρήση εφαρμογών. Το App Store της Apple είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αποθήκη εφαρμογών και η Intel θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό τον πλούτο, διοχετεύοντας τμήμα του σε συσκευές με επεξεργαστές Atom.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan