Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας


Ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ με De Niro ή ρομαντική κομεντί με Julia Roberts; Διάλεξε ανάλογα με ποιον θες να ικανοποιήσεις, εσένα ή εκείνη;...

Για το κορίτσι σου
Το "Eat Pray Love" του Ryan Murphy, γνωστό και ως “The Mother of all Chick-Flicks”, αφηγείται την ιστορία μιας τρελο-σαραντάρας (Julia Roberts) που, αντί να το ρίξει στα Xanax όπως κάνουν οι περισσότερες συνομήλικές της, αποφασίζει να αντιμετωπίσει την κρίση της μέσης ηλικίας γυρνοβολώντας σε όλη την υφήλιο. Την παρακολουθούμε να τρώει τον αγλέορα στην Ιταλία, ν’ ανακαλύπτει νέα πνευματικά μονοπάτια στην Ινδία και να βρίσκει βρει γκόμενο στο Μπαλί (όπου «γκόμενος» βάλε Javier Bardem)!...


Τo ανησυχητικό στην περίπτωση του “Eat Pray Love” είναι ότι δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά βασίζεται στην αυτοβιογραφία μιας Αμερικανίδας που όχι απλά το ‘κανε, αλλά έγινε και ζάμπλουτη γράφοντας βιβλίο με τις εμπειρίες της. Αυτό μας έλειπε τώρα, έχουμε που έχουμε τα άγχη μας, να ανησυχούμε μην τους την βαρέσει μια ωραία πρωία και πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια αναζητώντας το «εσωτερικό τους εγώ».

Ευτυχώς που η ελληνική Δ.Ν.Τ. εκδοχή του «Eat, Pray, Love» («Φάε, Προσευχήσου και Αγάπα?») δεν ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς η αντίστοιχη ελληνίδα Julia Roberts αντί για Ιταλία, Ινδία και Μπαλί θα έφτανε μέχρι την Καλαμάτα, θα ‘τρωγε κοκορέτσι και στην καλύτερη θα έπεφτε στον έρωτα κάποιου νεαρού αγρότη. Όπως και να ‘χει, αν και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μπεις στην αίθουσα μια χαρά παλικάρι και να βγεις με PMS, πάρε το ρίσκο και συνόδευσέ την. Θα το καταδιασκεδάσει.

Για την εμπειρία

"Burried" : Άλλο ένα περίτρανο παράδειγμα της νέας μανίας των κινηματογραφικών στούντιο που θέλουν τα horror flicks να βασίζονται στην πρωτότυπη ιδέα και όχι στο υψηλό budget, με σκοπό να γυρίσουν τα indie φεστιβάλ του κόσμου και να μαζέψουν διθυραμβικές κριτικές από bloggers, κάνοντας buzz στο ιντερνέτ και κατά συνέπεια πολλά εισιτήρια κατά την προβολή τους στους κινηματογράφους. Πέρσι ήταν το “Paranormal Activity”, φέτος μεταξύ άλλων (“Paranormal Activity 2”, “Battle: Los Angeles”, “Monsters”) είναι το “Burried”.

H ιδέα είναι απλή και αρκετά έξυπνη: Ο Πολ Κόνροι ξυπνάει θαμμένος μερικά εκατοντάδες μέτρα κάτω από την γη σε μια ξύλινη κάσα, έχοντας να αντιμετωπίσει, με μοναδικό όπλο το κινητό του, το αδύναμο σήμα, μία μπαταρία που τελειώνει και την έλλειψη οξυγόνου. Παρόλο που όλοι μιλούν για την «αποκάλυψη της χρονιάς» και για ρεσιτάλ ερμηνείας από την πλευρά του «θαμμένου», κρατάω κάποιες επιφυλάξεις, καθώς όπως και να έχει, μιλάμε για 90 κινηματογραφικά λεπτά μέσα σε ένα φέρετρο παρέα με τον Ryan Reynolds! Δεν το λες και εγγυημένη διασκέδαση.

Για πλάκα (ούτε)
Βρικόλακες Για Κλάματα (Vampires Suck): Κακόγουστη παρωδία της βαμπιρο-εμμονής που πλήττει τα τελευταία χρόνια το Hollywood, η οποία βγάζει λιγότερο γέλιο από τις ταινίες που σατιρίζει. Αποκλειστικά για cine plex θαμώνες με πρόβλημα ακμής.

Για DVD
"Δόλωμα Γένους Θηλυκού" (Stone): Ένας φυλακισμένος (Edward Norton) πείθει την γοητευτική γυναίκα του (Milla Jovovich) να κάνει τα γλυκά μάτια στον αξιωματικό της αστυνομίας (Robert De Niro), μπας και βγει από την ψειρού πριν παγώσει η κόλαση. Ανέμπνευστο ερωτικό θρίλερ στο οποίο κυριαρχεί η μετριότητα και το δυνατό καστ.

Για ύπνο
"Ευλογημένες Ψυχές" (Blessed): «Επτά παιδιά περιπλανώνται στους δρόμους σε μια αστική οδύσσεια που διαρκεί μια μέρα και μια νύχτα.» (και μια αιωνιότητα, if you ask me)

Για την Ελλάδα (ρε γαμώτο)
Βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Σωτήρη Δημητρίου, η ταινία «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας» είναι ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης με σκοπό την ανακάλυψη των ιδιαίτερων φρούτων της, η θέση των οποίων δεν είναι απαραίτητα πάνω στα δέντρα. Δεν ξέρω αν η ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου (έβδομη στην σειρά την τελευταία δεκαετία) θα σας αλλάξει την ζωή, αλλά προσωπικά, είμαι θετικός απέναντι σε οποιαδήποτε πρόταση με κάνει να κοιτάζω αυτή την ταλαιπωρημένη πόλη με μια διαφορετική ματιά. Ιδίως όταν η σκοπιά ανήκει στον σκηνοθέτη του «Αυτή η Νύχτα Μένει», που αποτελεί ίσως την αγαπημένη μου ελληνική ταινία.

menslounge

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan