Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στρος-Καν:"δεν θα συμβούλευα την Ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει κάτι"

«Ατυχή» εξέλιξη χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, την αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν το έλλειμμα της Ελλάδας από την Eurostat, αλλά εκτίμησε ότι, προς το παρόν, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι διαφορετικό. «Φυσικά, θα ήταν καλύτερο να είχαμε τις σωστές πληροφορίες νωρίτερα, αλλά, όπως έχω πει και άλλες φορές, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με τρόπο που τόσο εμείς όσο και η ΕΕ θεωρούμε πολύ τολμηρό...



Αυτά που κάνουν κινούνται απόλυτα στη σωστή κατεύθυνση. Σε πολλά σημεία αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο, αν και, φυσικά, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν», τόνισε ο κ. Στρος-Καν, κατά την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον. «Αυτή τη στιγμή δεν θα συμβούλευα την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει κάτι» συνέχισε ο κ. Στρος-Καν, και συμπλήρωσε: «Πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο μεγάλη είναι η αναθεώρηση - πρόκειται για μια αναθεώρηση που αφορά το 2009 - πόσο επηρεάζει το 2010, πόσο μεγάλη είναι. Ισως δεν είναι πολύ μεγάλη, ίσως να επηρεάσει λίγο, ίσως όχι. Θα το δούμε. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν θα επηρεάσει το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, αλλά σήμερα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σαφώς στο σωστό δρόμο και αυτό είναι που θα ήθελα να υπογραμμίσω».

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan