Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Μωρά με έντονη ψηφιακή «ζωή»

Ολοένα και περισσότερο δικτυωμένα εμφανίζονται τα νήπια στην Ευρώπη και την Αμερική, φυσικά εν αγνοία τους. Στην Γαλλία, η τάση των γονιών να δημιουργούν προφίλ σε διάφορες σελίδες κοινωνικών δικτύων στα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικία αυξάνεται διαρκώς. Το 7% των μωρών μέχρι 2 ετών έχουν ήδη ενεργή ψηφιακή ζωή, με προφίλ στο Facebook, λογαριασμός στο Twitter, ψηφιακά album φωτογραφιών και δική τους διεύθυνση e-mail. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις οι γονείς δημιουργούν προφίλ των παιδιών τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πολύ πριν αυτά γεννηθούν....


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο, το 74% των Γάλλων γονιών έφτιαξαν προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο στο παιδί τους μετά τα δύο του χρόνια, ενώ το 23% μόλις το παιδί τους ήταν μόλις μερικών εβδομάδων. Το 13% των νέων μητέρων έφτιαξε μάλιστα φωτογραφικό album για το παιδί τους πριν αυτό γεννηθεί, χρησιμοποιώντας τις εικόνες από το υπερηχογράφημα.

Το φαινόμενα αρχίζει και λαμβάνει διαστάσεις σε πολλές άλλες χώρες, όπως στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι επικεφαλής του Facebook επεξεργάζονται ήδη τρόπους ώστε να μετριάσουν αυτήν την τάση.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan