Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Καλημέρα με κουλούρια


Μία ζεστή, μυρωδική και άκρως γευστική καλημέρα περίμενε τους θαμώνες και τους διερχόμενους της πλατείας Αριστοτέλους. Οι αρτοποιοί από όλη την Ελλάδα τους μοίραζαν κουλούρια στο πλαίσιο του δεύτερου Φεστιβάλ Ψωμιού...

Ένα εκατομμύριο κουλούρια μοιράστηκαν, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος απλός, το 2ο Φεστιβάλ Ψωμιού, το οποίο και ολοκληρώθηκε σήμερα, με τα κουλούρια να μοιράζονται σε όλους τους θαμώνες της πλατείας και όχι μόνο.

Τα φημισμένα κουλούρια Θεσσαλονίκης είχαν ψηθεί από χτες οπότε και μοιράστηκε στους διερχόμενους ενώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάστηκε από θεατρική ομάδα δρώμενο για την ιστορία του άρτου. Παράλληλα παιδιά δημιούργησαν προϊόντα από ζυμάρι.

Το Φεστιβάλ, το οποίο είναι το δεύτερο που γίνεται μετά την πρώτη διοργάνωση πέρυσι, ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή αρτοποιών από όλη την Ελλάδα και με στόχο την ενημέρωση του κοινού για το "καλό" ψωμί και την παρασκευή του, καθώς και για την αρτοποιία.

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ και πήραν μέρος σε δραστηριότητές του.


news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan