Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το πάρτι των γαλάζιων φαντασμάτων




Κι όμως, φαντάσματα υπάρχουν. Ολοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε κοσμικό εστιατόριο στους Αμπελοκήπους το διαπίστωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, βλέποντας μπροστά τους τον κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο και τη σύζυγό του χαμογελαστούς και με ύφος αγέρωχο να διασκεδάζουν σε κοσμικό πάρτι παρέα με πολιτικούς, εκδότες, μοντέλα και celebrities. Με το θράσος που του προσδίδει η ατιμωρησία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο πρώην υπουργός Επικρατείας της Ν.Δ. συνόδευσε τη φορτωμένη με κοσμήματα Chopard, αξίας 10.000 ευρώ, σύζυγό του στη χοροεσπερίδα που διοργάνωσε η τηλεπερσόνα Μαρία Αραμπατζή, μέλος της γνωστής οικογένειας εκδοτών από τις Σέρρες και συγγενής σημερινού υφυπουργού αρμόδιου για μεγαλοεργολαβίες.
Εναν χρόνο μετά τη συντριβή της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και αφού ακολούθησε μια εξαφάνιση ουκ ολίγων μηνών, η οποία οδήγησε ακόμη και σε σενάρια μετανάστευσής του στο εξωτερικό, ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος έκανε την πρώτη του νυχτερινή δημόσια εμφάνιση με την ιδιότητα του άεργου πρώην πολιτικού. Με την προανακριτική επιτροπή του Βατοπεδίου να κλείνει χωρίς ο ίδιος τελικά να οδηγείται στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην ισχυρός πολιτικός άνδρας της Ν.Δ. προσπαθεί να αναθαρρήσει. Ετσι, έπειτα από πολύ καιρό έδωσε και πάλι τη δυνατότητα σε όλους να δουν το πρόσωπό του και να χαρούν από κοντά το χαρακτηριστικό ειρωνικό χαμόγελό του...




Είχαν προηγηθεί βέβαια μήνες… αγωνίας, με τον ίδιο και τη σύζυγό του να κυκλοφορούν μεταμφιεσμένοι με καπέλα και μαντίλια (φωτογραφίες που είχε παρουσιάσει το «ΘΕΜΑ»), προκειμένου να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα και την οργή του κόσμου. Αν και όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, ο κ. Ρουσόπουλος σπάνια κυκλοφορούσε. Οποτε δε έπρεπε να μετακινηθεί, απέφευγε να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο, προτιμώντας μοτοσικλέτα, καταφεύγοντας έτσι στην ασφάλεια και την ανωνυμία που μπορεί να σου προσφέρει το κράνος. Τώρα πλέον που η υπόθεση Βατοπεδίου κλείνει, το κράνος βγήκε, τα καπέλα και τα μαντίλια για τον ίδιο και τη σύζυγό του μπήκαν στην άκρη και τη θέση τους πήραν τα πανάκριβα κοσμήματα Chopard που ύστερα από τόσο καιρό μπορεί να φοράει άνετα και πάντα προκλητικά ως εκφραστής του πολιτικού νεοπλουτισμού η κυρία Μάρα Ζαχαρέα.


Ναι μεν στην Προανακριτική για το Βατοπέδι δεν καταδέχτηκε να πάει να καταθέσει, αλλά στο πάρτι που έδωσε η κυρία Αραμπατζή ο κ. Ρουσόπουλος έδωσε το «παρών» και με το παραπάνω. Εμφανίστηκε φανερά αδυνατισμένος και με πολύ περισσότερα γκρίζα μαλλιά. «Η αγωνία τον γέρασε μέσα σε έξι μήνες», έσπευσαν να σχολιάσουν κάποιοι βλέποντάς τον. Εκείνος, όμως, απτόητος απόλαυσε την παρέα του πολιτικού συντάκτη Βασίλη Χιώτη, του κοσμικού κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου, της πρώην υπουργού κυρίας Φάνης Πετραλιά, του πρώην προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου, του εκδότη κ. Σταύρου Ψυχάρη, αλλά και πολλών celebrities, όπως ο πρώην παρουσιαστής του «Ομορφου κόσμου» Νίκος Παπαδάκης, η Βάσια Λόη, και αρκετών ακόμη. Βλέποντας κανείς τον κ. Ρουσόπουλο σε πηγαδάκι με την κυρία Πετραλιά και τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ένιωθε ότι βρίσκεται σε reunion των «γαλάζιων βρικολάκων» της εποχής Καραμανλή. Τόπος συνάντησης αυτής της ετερόκλητης παρέας το κλαμπ-εστιατόριο «Baraonda». Το κοσμικό στέκι του επιχειρηματία κ. Βλάση Σταθοκωστόπουλου πίσω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας φιλοξένησε την περασμένη Δευτέρα δύο κοσμικές εκδηλώσεις. Εξ αριστερών, οι πολυάριθμοι και αναγνωρίσιμοι καλεσμένοι στα γενέθλια της κυρίας Αραμπατζή, οι οποίοι συνωστίζονταν στους αναπαυτικούς καναπέδες απολαμβάνοντας ποικιλία εκλεκτών κρασιών και Fιnger Food, στο κέντρο οι φίλοι του υποψηφίου δημάρχου Βύρωνα κ. Νίκου Χαρδαλιά και εκ δεξιών λιγοστοί πελάτες που τόλμησαν να ξεμυτίσουν με το ψιλόβροχο έχοντας ως κίνητρο το μαύρο ριζότο με τις καραβιδοουρές. Με ένα μπλε σκούρο σακάκι, συνδυασμένο με γαλάζιο καρό πουκάμισο αλλά και με συνοδεία προσωπικής ασφάλειας που ουδείς γνωρίζει γιατί εξακολουθεί να διατίθεται σε έναν πρώην βουλευτή, ο κ. Ρουσόπουλος κατέφτασε μαζί με τη σύζυγό του στον χώρο που γινόταν το πάρτι της γνωστής τηλεπερσόνας. Απ’ την άλλη στον λαιμό και στα αφτιά της κυρίας Ζαχαρέα άστραφταν τα κοσμήματα και τα σκουλαρίκια της σειράς Happy Diamonds του γαλλικού οίκου Chopard, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Το ζεύγος ήταν από τους πρώτους που κατέφτασαν στο πάρτι, αλλά και από τους τελευταίους των πολιτικών προσκεκλημένων που αποχώρησαν λίγο πριν από το τέλος της βραδιάς. Ο κ. Ρουσόπουλος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους… φίλους από τα παλιά, να ανταλλάξει απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομία, αλλά και να λύσει το «μυστήριο» γύρω από την καθημερινότητά του, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τον κ. Ρουσόπουλο να λέει ότι δίνει πλέον περισσότερο βάρος στο μεγάλωμα των παιδιών του, ότι δεν πολυκυκλοφορεί και ότι διαβάζει, ειδικά ό,τι έχει να κάνει με τη θρησκεία! Οπως ανέφερε στους άλλους «γαλάζιους» πρώην υπουργούς που παραβρίσκονταν στην κοσμική εκδήλωση, τον τελευταίο καιρό έχει έναν ακόμα πονοκέφαλο που προκαλείται από τη συνταξιοδότηση δύο αστυνομικών της φρουράς του. Ο κ. Ρουσόπουλος ανησυχεί ότι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, δεν θα τους αντικαταστήσει, θεωρώντας ότι οι δύο που
του απομένουν είναι αρκετοί.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη του πρώην υπουργού χρησιμοποιούν τα δικά τους δίτροχα οχήματα, καθώς η υπηρεσία τους, με εξαίρεση μια μοτοσικλέτα που τους παραχωρήθηκε πρόσφατα, δεν δείχνει διατεθειμένη να τους παραχωρήσει και δεύτερη. Μέσα σε όλα αυτά ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Κώστα Καραμανλή έχασε και το στέκι του, τους «Διόσκουρους», το οποίο υπήρξε η «δεξιά συντηρητικότερη εκδοχή» του γειτονικού «Patron», αφού έκλεισε πρόσφατα για να δημιουργηθεί στη θέση του ιταλικό εστιατόριο ειδικών προδιαγραφών.


protothema

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan