Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τρυπάνε ντεπόζιτα και κλέβουν βενζίνη στην Ξάνθη

Ένα νέο, ασυνήθιστο, φαινόμενο έχει αρχίσει να εμφανίζεται στην πόλη και προβληματίζει τους ιδιοκτήτες των ΙΧ.
Σπείρες επιτήδειων, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό τρυπούν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων στο κάτω μέρος και αφαιρούν τη βενζίνη που υπάρχει, κατά τις νυχτερινές ώρες. Το νέο είδος μικροεκγληματικότητας δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο φαίνεται. Και αυτό γιατί αφαιρώντας τη βενζίνη κόστους 10-100 ευρώ προξενούν ζημιά πολλαπλάσιου κόσους στο αυτοκίνητο.
Το τελευταίο διάστημα αρκετοί ξανθιώτες έχουν πέσει θύμα της μεθόδου αυτής. Με βάση τις εκτιμήσεις των συνεργείων που κλήθηκαν να επισκευάσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 10-15 ΙΧ επιβατηγά έχουν παραβιαστεί από τη σπείρα αυτή που πιθανολογείται ότι προέρχεται από τη Βουλγαρία. Διαθέτουν ειδικό τρυπάνι και αντλία με τα οποία αφαιρούν το καύσιμο αλλά αχρηστεύουν σχεδόν πλήρως το ντεπόζιτο. Το κόστος αντικατάστασης του ντεποζίτου, εφόσον δεν είναι δυνατή η επισκευή του, μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 ευρώ, ύψος αρκετά μεγάλο.
Μέχρι στιγμής τα περιστατικά αυτά δεν έχουν περιέλθει σε γνώση της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς κανείς ιδιοκτήτης δεν θεώρησε σκόπιμο να τα καταγγείλει. Όμως η Διεύθυνση ενημερώθηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας και σκοπεύει να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στους άνδρες της και κυρίως στις περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Η δυσκολία πάντως του εντοπισμού των δραστών έγκειται στο γεγονός ότι η διαδικασία της αφαίρεσης των καυσίμων διαρκεί λίγη ώρα, η μέθοδος είναι σχεδόν αθόρυβη και οι δράστες δεν είναι εύκολα αντιληπτοί τις νυχτερινές ώρες. Οι πολίτες πάντως εμφανίζονται αναστατωμένοι καθώς πιθανή επέκταση αυτής της «μόδας» στους μικροαπατεώνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα προκαλούσε μεγάλη




Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan