Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σεξουαλικό Παρελθόν


Πολλές φορές υπάρχει το δίλημμα ξεκινώντας μία καινούργια ερωτική σχέση εάν θα πρέπει να μοιραστούμε με το σύντροφό μας προηγούμενες ερωτικές εμπειρίες. Αυτό για πολλούς ερμηνεύεται ως ανάγκη αποδοχής, εμπιστοσύνης αλλά και απενοχοποίησης.

Οι σεξουαλικές εμπειρίες κάθε ανθρώπου είναι μέρος της ωριμότητάς του και τρόπος ολοκλήρωσης της σεξουαλικότητάς του. Ο τρόπος που έχει βιώσει ο καθένας το σεξ είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και δεν οφείλει να γνωστοποιεί σε κάθε επόμενο σύντροφο τις εμπειρίες του με τον προηγούμενο...

Συνήθως η γυναίκα είναι αυτή που χρεώνεται την κοινωνική κριτική και κλονίζεται το ήθος της σύμφωνα με τη στάση που κρατάει στη σεξουαλική της ζωή, ενώ αντίθετα για τον άντρα, το σεξουαλικό του παρελθόν θεωρείται δείκτης ωριμότητας και ανδρισμού.

Η κάθε σχέση είναι μοναδική και διαφορετική από τις προηγούμενες αλλά και από τις επόμενες. Η οριοθέτηση του ατόμου σχετικά με τη σεξουαλική του ζωή και τα βιώματά του είναι σημαντική γιατί η εμπειρία δείχνει πως μάλλον προβλήματα δημιουργεί εφόσον τελικά συνήθως κρίνεται παρά αναγνωρίζεται η ειλικρινής διάθεση από τον ίδιο το σύντροφο.

Η πίεση που ασκούν κάποια άτομα προκειμένου να μάθουν το σεξουαλικό παρελθόν του συντρόφου τους θεωρείται αδιακρισία, παρεμβατικότητα, ανασφάλεια και ανωριμότητα από μέρους τους. Για πολλούς μπορεί να θεωρηθεί ένας τρόπος να γνωρίσουν το σύντροφό τους καλύτερα. Αυτό δεν είναι απόλυτο. Γνωρίζει ο ένας τον άλλο καθημερινά όλο και περισσότερο μέσα από το «πάρε-δώσε» της σχέσης που βιώνουν μαζί.

Κάθε άνθρωπος «κουβαλάει» το παρελθόν του. Δεν οφείλει να απολογείται γι' αυτό. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε συντρόφους να στέκονται στο παρελθόν με αποτέλεσμα να μην αφήνονται στη μοναδικότητα που μπορεί να τους προσφέρει η σχέση στο παρόν. Μέσα από τα βιώματά του αποκτά τις εμπειρίες που θα τον ολοκληρώσουν και θα δημιουργήσει πλέον τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ώστε να επιλέξει και να δημιουργήσει την επόμενη σχέση του. Σημασία έχει η αποδοχή του συντρόφου με βάση την παρούσα σεξουαλική του συμπεριφορά στη συγκεκριμένη σχέση.


heathierworld

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan