Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η διαδικτυακή οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζει 100 δις λίρες


Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο παγκόσμιος ηγέτης του ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, με τη συνεισφορά του διαδικτύου στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) να ανέρχεται στα 100 δις λίρες.

Σύμφωνα με έκθεση της Συμβουλευτικής Ομάδας της Βοστόνης (Bonston Consulting Group, BCG) η διαδικτυακή οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσώπευε το 7,2% του συνολικού ΑΕΠ για το περασμένο έτος, ποσοστό που θα αυξάνεται κατά 10% κάθε χρόνο, φτάνοντας το 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.

Η έρευνα, την οποία ανέθεσε η Google, διαπίστωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εξήγαγε εμπορεύματα αξίας 2,8 λιρών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, για κάθε εισαγόμενο αγαθό αξίας 1 λίρας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την τάση που παρατηρείται στην αγορά εκτός διαδικτύου, κατά την οποία εξάγονται 0,9 λίρες για κάθε μία λίρα που εισάγεται.

Επιπρόσθετα, στην έκθεση διαπιστώθηκε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου και οι εταιρίες που λειτουργούν μέσω του Διαδικτύου απασχολούν περίπου 250.000 άτομα και έχουν ετήσια έσοδα ύψους 50 δις λίρες.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan