Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Το ένα πακέτο -βόμβα είχε παραλήπτη τον Σαρκοζί


Στο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στην πρεσβεία του Βελγίο προορίζονταν τα δύο πακέτα που βρέθηκαν στους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν στην οδό Ριζάρη φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα ενώ προηγουμένως είχαν αφήσει παγιδευμένο πακέτο στην οδό Αστυδάμαντος 71.
Υπενθυμίζεται πως για τον έναν συλληφθέντα ηλικίας 22 ετών εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ενώ ο 24χρονος αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο για την ταυτότητά του ισχυριζόμενος πως είναι «αντάρτης πόλεων» ενώ ήταν γνωστός στην αστυνομία....


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ πάνω στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο τσαντάκια, το ένα από τα οποία (αυτό που κρατούσε ο 22χρονος) περιείχε ένα πιστόλι "Γκλογκ" με τρεις γεμιστήρες και το δεύτερο ένα ακόμα πιστόλι ίδιου τύπου με δύο γεμιστήρες. Ο 22χρονος φορούσε περούκα, καπέλο τύπου τζόκεϊ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 22χρονος είχε επισκεφτεί και την προηγούμενη Τετάρτη την εταιρεία ταχυμεταφορών για να ρωτήσει πληροφορίες σχετικά με την αποστολή δεμάτων. Μάλιστα, η αμφίεση ήταν ολόιδια και τη δεύτερη φορά με αποτέλεσμα να κινηθούν υποψίες από την υπάλληλο η οποία προσπάθησε να το πετάξει και εκείνη τη στιγμή εξερράγη.

Η βόμβα προορίζονταν για τον Σαρκοζί!


Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν πάνω τους προορίζονταν για τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και την  πρεσβεία του Βελγίου, σύμφωνα και με την απόδειξη παράδοσης του πακέτου με μια ακόμα βόμβα στα γραφεία της εταιρείας ACS, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι.

Επιπλέον, ο 22χρονος είχε τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ πριν από τρία χρόνια και μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται στην περιοχή και συνεχίζει τις έρευνες ενώ οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan