Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Το αλκοόλ είναι πιο βλαβερό από την ηρωίνη

Το αλκοόλ είναι πιο βλαβερό από την ηρωίνη ή το κρακ σύμφωνα με έρευνα βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Η έρευνα που διεξήχθη υπό τον καθηγητή Ντέιβιντ Νατ για λογαριασμό της Ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (ISCD), εκτιμά πως "τα υπάρχοντα συστήματα ταξινόμησης των ναρκωτικών έχουν ελάχιστη σχέση με το πόσο βλαβερά είναι στην πραγματικότητα".

Οι ειδικοί της επιτροπής έχουν εκπονήσει ένα δικό τους σύστημα αξιολόγησης των ουσιών και εξετάζουν το πόσο βλαβερά είναι τα ναρκωτικά για τον χρήστη, αλλά και το πόσο είναι το κόστος της χρήσης τους για το σύστημα υγείας ή το σωφρονιστικό σύστημα.

Η ηρωίνη, το κρακ και η μεθαμφεταμίνη είναι τα πλέον επικίνδυνα ναρκωτικά, όμως αν κανείς υπολογίσει τις επιπτώσεις για την κοινωνία, το αλκοόλ είναι πολύ πιο επικίνδυνο, σύμφωνα με την έρευνα.

Σε μια κλίμακα επικινδυνότητας από το 0 ως το 100, το αλκοόλ "βαθμολογείται" με 72, η ηρωίνη με 55 και το κρακ με 54.

Στην συγκριτική έρευνα αξιολογήθηκαν 20 είδη ναρκωτικών σε σχέση με τις επιπτώσεις τους τόσο στους ανθρώπους, όσο και στο σύνολο της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο την έρευνα, το αλκοόλ είναι τρεις φορές πιο βλαβερό σε σχέση με τον καπνό και την κοκαΐνη, ενώ οι βλαβερές συνέπειες του ναρκωτικού έκσταση αναλογούν μόνο στο ένα όγδοο συγκριτικά με τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan