Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

"Blitz"

Βλέποντας το τρέιλερ του "Blitz", της ταινίας του Έλιοτ Λέστερ -ο οποίος μεταφέρει στην οθόνη το βιβλίο του Κεν Μπρούεν και τις συγκρούσεις του οργανωμένου εγκλήματος σε ένα σκοτεινό Λονδίνο, μακριά από την τουριστική του αίγλη- σκεφτήκαμε ότι ο Τζέισον Στέιθαμ (Τransporters, Cranks) παίζει απλά το ρόλο τον οποίο είναι γεννημένος / καταδικασμένος να παίζει: το σκληρό (υποχρεωτικά) μπάτσο (προαιρετικά) που κανένας κακοποιός δεν εύχεται να βρει στο δρόμο του.....
Κατά συρροή δολοφόνος αστυνομικών σκορπά τον τρόμο στους ένστολους της βρετανικής πρωτεύουσας κι ο Στέιθαμ παίρνει το νόμο στα χέρια του κι αναλαμβάνει να δώσει λύση.
Η ταινία, που το σενάριό της διασκέυασε ο Νέιθαν Πάρκερ του "Moon" χρησιμοποιεί και τα κλισέ του είδους, αφού θέλει τον ήρωα να δυσανασχετεί με την παρουσία του συνεργάτη του, Πάντι Κόνσινταϊν (Το Τελεσίγραφο του Μπορν) και τις μεθόδους του που θυμίζουν περισσότερο ... υπάλληλο γραφείου.

Το τρέιλερ της Lionsgate δε θέλει να δείξει κάτι περισσότερο από αυτό που είναι: θριλερο-περιπέτεια με όπλα, έγκλημα και ξύλο - αρκετοί κλειστοί χώροι και underground ατμόσφαιρα (υπάρχουν πλάνα θυμίζουν λίγο Snatch). Το μοντάζ του θυμίζει βιντεογκέιμ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan