Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Στα 1,25 ευρώ θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, λένε οι βενζινοπώλες

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος την πολιτική εξίσωσης φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και ζητάει από την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει την σχετική εξαγγελία.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΒΕ σημειώνει ότι η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη κατάθεση του Προϋπολογισμού 2011, ότι από τον Οκτώβριο του 2011 θα ισχύσει η εξίσωση του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης, ''αποτελεί ένα εντελώς αντικοινωνικό μέτρο κατά των καταναλωτών και απαράδεκτη πολιτική εξόντωσης του κλάδου των βενζινοπωλών''...
Η ΟΒΕ τάσσεται υπέρ της απαλλαγής του πετρελαίου θέρμανσης από τον ΕΦΚ, τη μετάταξή του στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6,5% και υπέρ της μείωσης του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα διότι το φθηνό καύσιμο αποτελεί βασικό μοχλό για την παραγωγή, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την ανόρθωση της οικονομίας ενώ επί πλέον σημειώνει ότι αποτελεί μια σοβαρή ανακούφιση για τα νοικοκυριά.
Με την εξίσωση των φόρων, η ΟΒΕ αναφέρει ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμαίνεται στο 1,20 με 1,25 ευρώ το λίτρο. ''Όταν σήμερα, με τιμές 0,70 και 0,75 ευρώ το λίτρο, οι καταναλωτές αδυνατούν να αγοράσουν, ο καθένας μπορεί να φαντασθεί πόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα στην αγορά και στα νοικοκυριά με την αυξημένη τιμή''.
Όπως σημειώνει η ΟΒΕ με βάση την ενημέρωση που έχει η ομοσπονδία από μέλη της στην επαρχία με την αύξηση του ΕΦΚ, ''πολλοί καταναλωτές θα στραφούν σε καύσιμα βλαβερά για την υγεία και το περιβάλλον όπως καμένα λάδια, λίπη, ελαστικά, πλαστικά, καπνογόνα φυτικά υπολείμματα κ.λ.π''.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan