Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νίκος Αλέφαντος στο katimagiko

«Νεροζούμι η ζώνη του Παναθηναϊκού, μπιλιάρδο η Μπαρτσελόνα»!

«Νεροζούμι η ζώνη του Παναθηναϊκού, μπιλιάρδο η Μπαρτσελόνα»!


«Οι μπροστινοί της Καβάλας πιο πολύ μου αρέσουν από του Παναθηναϊκού» λέει ο Νίκος Αλέφαντος, στην ανάλυσή του. Ο «Αλέ» τα λέει ένα… χεράκι και στον Καραγεωργίου και φυσικά απαντά στις ερωτήσεις σας...

• «Δεν μπορεί αυτός ο Παναθηναϊκός, πόσες φορές να το πω. Και κακώς κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο σε αυτό το ματς ο καινούργιος προπονητής. Γιατί το έκανε; Μήπως συμβεί κανένα θαύμα και γίνει ήρωας;
• Δεν μου άρεσαν αυτά που έλεγαν κάποιοι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού ότι «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε». Τι λέτε ρε! Πάρτε τώρα το 0-3 στο κεφάλι. Και σαν να έκανε ωραία προπόνηση ήταν η Μπαρτσελόνα! Ενώ τις άλλες φορές εδώ δεν σας κέρδιζε.
• Και βγάζει τον Μαρίνο για να βάλει τον Δημούτσο. Από πού κι ως πού! Έβαλαν τον Βύντρα στη μέση και γινόταν πάρτι. Πέρναγαν για πλάκα τον Δημούτσο. Μα αυτός είναι ο Δημούτσος, τόσα χρόνια μέχρι εκεί ήταν, καμία εξέλιξη.
Δεν είναι παίκτες αυτοί για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Ούτε ο Δημούτσος, ούτε ο Μαρίνος, ούτε ο Πλεσίρ, είναι ντροπή. Βγάζει τον αργό Κατσουράνη και βάζει τον Πλεσίρ που ενώ ήταν ξεκούραστος φαινόταν ακόμα πιο αργός και από τον Κατσουράνη!
Καλύτερα μου αρέσουν κάποιοι μπροστινοί της Καβάλας παρά του Παναθηναϊκού! Με εξαίρεση τον Σισέ βεβαίως. Πιο γρήγοροι είναι οι της Καβάλας! Ο Παναθηναϊκός θέλει πολλές μεταγραφές.
• Στο α’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε μία ολική άμυνα ζώνης «10 παίκτες πίσω». Όσο πλησίαζε όμως η Μπαρτσελόνα στη μεγάλη περιοχή, δεν μπορούσε ο Παναθηναϊκός να κάνει πρέσινγκ δυνατό, ήταν άμυνα ζώνης «νεροζούμι»! Έβρισκαν εύκολα χώρους οι της Μπαρτσελόνα για πασούλες, για τρύπες, για μπούκες, για ό,τι θες. Δεν μπορούν να παίξουν σοβαρό πρέσινγκ αυτοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού.
• Μιλάμε για ομαδάρα βέβαια η Μπαρτσελόνα, παίζει σαν μπιλιάρδο! Πόδι με πόδι, κολλάει η μπάλα στο πόδι τους, εξαντλητικό πάσινγκ γκέιμ, τρομερή τεχνική και ταχύτητα. Όταν χάσουν τη μπάλα, σου την ξαναπαίρνουν σε 10 δευτερόλεπτα! Και αλλάζουν ωραία θέσεις, ξέρει ο ένας που βρίσκεται ο άλλος με τυφλό σύστημα.
«ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ»
• Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε χειρίστηκε καλά το ματς, μπήκε δυνατά η ομάδα από την αρχή, έβαλε και τον Πάντελιτς σωστά σε αυτό ειδικά το ματς, με Μιραλάς στη θέση του Φουστέρ, με Ρόμενταλ δεξιά και Ριέρα αριστερά που αυτή τη φορά ήταν ανεβασμένος. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έπραξε άριστα ακόμα και με την αλλαγή του Φουστέρ στο τέλος.
• Πάλι για τη διαιτησία λένε; Ο Καραγεωργίου δεν είπε τίποτα για το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού που ήταν καθαρό. Να ασχοληθεί με την ομάδα του που πάει για φούντο! Δεν μπορεί να κρατήσει αυτή η ομάδα τον Ολυμπιακό με τίποτα. Είναι πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός απ’ όλες τις ελληνικές ομάδες. Στον Εργοτέλη θα κολλούσε;
Του γεννάνε και τα κοκόρια του Βαλβέρδε. Κάνει και λάθη, αλλά σχεδόν όλα του βγαίνουν. Και κλ…ν μαλλί οι παίκτες! Ό,τι θέλει τους κάνει και δεν βγάζουν τσιμουδιά.
• Ο Πάντελιτς είναι τρομερός γκολτζής, λίγο παίζει και σκοράρει πάντα. Με δικαιώνει που απ’ την αρχή φέτος τον ήθελα να παίζει και διαφωνούσα που μένει έξω. Έχω πει ότι αν έπαιζε 90λεπτα στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έβαζε 20 γκολ για πλάκα.
• Το πρόβλημα είναι ότι κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να φύγει ο Μιραλάς από τη θέση του φουνταριστού. Δεν το συζητάω ότι είναι καλύτερος παίκτης από τον Φουστέρ στη θέση του Φουστέρ, αλλά δεν θέλω να τον χάσουμε από φουνταριστό και να πάει πιο πίσω. Πρέπει να έχει χώρο, πρέπει να παίζει στην κορυφή για να αξιοποιείται η ταχύτητά του. Γι’ αυτό έλεγα ότι μόνο με 4-4-2 μπορούν να βολευτούν στην 11άδα και ο Πάντελιτς και ο Μιραλάς.
• Το κακό είναι ότι ο Ουρτάδο φάνηκε πάλι βαρύς. Δεν είναι κεντρικό χαφ για τον Ολυμπιακό αυτός. Απ’ την αρχή ήμουν επιφυλακτικός με το που τον είδα. Ευτυχώς γυρίζει ο Ιμπαγάσα. Γιατί όμως πάνε και φέρνουν αργούς στον Ολυμπιακό;
• Για τον Ποτουρίδη δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες. Καλό παικτάκι φαίνεται, όμως δεν έχει τα σωματικά προσόντα που θα ήθελα. Πρέπει να περιμένουμε να τον δούμε με αντίπαλες καλές ομάδες, όχι με τα μπουρδ…!
Πάμε τώρα στις ερωτήσεις σας. Με κατακλύζετε ρε μπαγάσες και προσπαθούμε με τον Θέμη να σας προλάβουμε. Προσπαθώ να απαντάω σε όλες, αλλά δεν είναι εύκολο. Και επειδή έχουν μαζευτεί από προηγούμενες στήλες, όποιον ξεχνάω, μην κολλάτε, ξαναστείλτε τις.
GIORGOS, δεν έχεις άδικο, μπορεί να παίξει αριστερά ο Μιραλάς. Στη θέση του Ριέρα. Με φορ τον Πάντελιτς και δεξιά τον Ρόμενταλ. Αν έπαιζε ο Μιραλάς πάνω στον Ζουέλα του ΠΑΟΚ, θα γινόταν πάρτι! Θα είχε βγει με αποβολή από το α’ ημίχρονο ο Ζουέλα! Όμως είναι αμαρτία να μην έχεις φουνταριστό τον Μιραλάς και να του κόψεις τη φόρα. Θα στεναχωρηθεί κι ο ίδιος, αφού ως φορ ανεβάζει το κασέ του, βάζει συνέχεια γκολ, κάνει πράγματα και θάματα. Το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Τον Φετφατζίδη τον είχα συμβουλέψει να πηγαίνει στο γκολ, να δουλέψει στο γκολ, αλλά δεν το κάνει. Του είχα πει ότι αν δεν πηγαίνει στο γκολ, θα χαθεί… Να τώρα που έχασε τη θέση του βασικού.
Red Mozzer, για τις θλάσεις είναι συνήθως θέμα προπόνησης. Δεν νομίζω να δουλεύει ο Βαλβέρδε ειδική αντοχή, φουλ αναερόβια, όπως ο Κούπερ. Οι θλάσεις του Άρη εκεί οφείλονται, το ξέρω γιατί έχω δει από κοντά πώς δούλευε στην Ίντερ. Δούλευε 1000άρι με 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα! Τον σακάτευε τον παίκτη αν δεν είχε ο παίκτης την κατάλληλη υποδομή.
Vagelas, ωραίο θέμα. Πού κρύβεται η επιτυχία του Μουρίνιο, ε; Τι σεμινάρια μου λες, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Ο Μουρίνιο δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ για τη μπάλα και με τη μπάλα. Από τότε που ήταν βοηθός του Φαν Γκάαλ στην Μπαρτσελόνα, διαφωνούσε με τη φιλοσοφία του Ολλανδού. Ο Φαν Γκάαλ είχε την άποψη ότι πρέπει να έχει κατοχή μπάλας, να πιέζει επιθετικά τον αντίπαλο. Ο Μουρίνιο έδινε βάρος στην αμυντική διάταξη. Να έχει αλληλοκαλύψεις, να είναι κοντά όχι μόνο οι γραμμές, αλλά και οι παίκτες μεταξύ τους. Δηλαδή τα δύο σέντερ μπακ μεταξύ τους, αλλά και ο δεξίς στόπερ με τον δεξί μπακ, ο αριστερός στόπερ με τον αριστερό μπακ, ο δεξίς μπακ με τον δεξί χαφ κ.λ.π.. Επίσης παίρνει γρήγορους παίκτες. Και όχι Τιτίκες. Είδες τι παίκτες πήρε στη Ρεάλ; Επίσης η προπόνησή του δεν είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας αλλά είναι μεγάλης έντασης! Δουλεύει με μπάλα αλλά με μεγάλη ένταση. Δουλεύει στις ατέλειες κάθε παίκτη χωριστά. Πιάνει τους παίκτες και τους μιλάει χωριστά, και στο τέλος μιλάει σε όλους μαζί. Δεν περνάει ούτε κουνούπι από τις άμυνές του. Μέχρι και ο Ρονάλντο τώρα κυνηγάει το αριστερό μπακ. Όταν αμύνεται η ομάδα του, είναι όλοι πίσω, εκτός από τον φορ. Κι όταν επιτίθεται, μένουν 6 πίσω! Επίσης, είναι πολύ ικανός στο κοουτσάρισμα. Μελετάει τον αντίπαλο και δίνει πιάτο στους παίκτες του τις αδυναμίες του αντιπάλου. Είναι κορυφή. Τα έλεγα από νωρίς γι’ αυτόν.
R. Daneel Olivaw, ο Φετφατζίδης εκεί πρέπει να καταλήξει. Στον άξονα, για να παίζει ο Ρόμενταλ. Το θέμα όμως είναι ότι ο μικρός δεν κάνει τον μπουκαδόρο, σπαταλάει τα προσόντα του, αρκείται σε πασούλες. Αν δεν αλλάξει, θα χαθεί. Πρέπει να χώνεται, να χώνεται και να πηγαίνει στο γκολ. Όσο για τον Ρόμενταλ, πριν καν γραφτεί στα ΜΜΕ το όνομά του για τον Ολυμπιακό, είχα βγει στο «ΦΩΣ» το καλοκαίρι και είχα πει ότι αυτόν ξεχώρισα από το Μουντιάλ ως καλή περίπτωση για μεταγραφή! Τα γραπτά υπάρχουν. Στον Σινάνογλου.
Theofilos Melvourni 7, έχεις δίκαιο για τον Ουρτάδο. Δεν δείχνει ούτε γρήγορος, ούτε μπαλαδόρος. Μα άμα δεν είσαι ούτε γρήγορος, δεν είσαι ούτε μπαλαδόρος, δεν έχεις δηλαδή έστω ένα από τα δύο, γιατί να σε έχω κεντρικό χαφ στον Ολυμπιακό; Να περιμένουμε όμως να τον δούμε κι άλλο.
Betant είσαι ΠΑΟΚτσής, σεβαστό, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι αργή ομάδα. Την ταχύτητα τη δίνει μόνο ο Βιερίνια αν είναι στα καλά του. Ο Σαλπιγγίδης είναι πεσμένος. Ο Ολυμπιακός είναι μακράν πιο γρήγορη ομάδα απ’ τον ΠΑΟΚ και έχει τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα. Να κοιτάξετε τα λάθη σας… Όσο για τα πέναλτι, κανένα δεν ήταν πέναλτι! Τι να κάνουμε τώρα. Αν έβλεπα πέναλτι θα το έλεγα. Ο δε προπονητής σας τις αλλαγές τις έκανε μετά το 2-0. Ε, γι’ αυτό του είπα ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.
Υβ από Κατερίνη, συγχαρητήρια. Και χαιρετισμούς στην παλιά ένδοξη Κατερίνη. Παικταράδες είχα βγάλει εκεί, τον Πιερικό τον είχα ανεβάσει 2 φορές.
Kikonas, συγχαρητήρια και σε εσένα. Συμφωνώ 1000000 %. Βλέπεις μπάλα. Αφού όμως πάει πρώτο τον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε, τι να πούμε.
Orf4, εφόσον δεν ήταν καλός ο Ουρτάδο, τότε γιατί δεν κάνατε ευκαιρίες; Εγώ τον είδα συμπαθητικό τον Ουρτάδο με τον ΠΑΟΚ σε μια θέση που δεν είναι η θέση του. Ο Γκαρσία και ο Ίβιτς για να τερματίσουν τα 100 μέτρα θέλουν… ταξί.
Κλάους Αουγκεντάλερ, πρώτον: Ο Νέμεθ δεν μπορεί να φάει τη θέση του Ριέρα. Ξέχασέ το. Δεν είναι εξτρέμ ο Νέμεθ. Δεύτερον, ο Ονουάτσι μου αρέσει και εμένα! Γρήγορος και ντριμπλαδόρος. Τρίτον, αυτά τα παιδιά στον ΟΦΗ προς το παρόν δεν είναι για τον Ολυμπιακό.
Fotis, ο Καστίγιο δεν παίζει στη θέση του Φουστέρ. Ο Καστίγιο είναι για δεύτερος κυνηγός ή για τα άκρα.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, το έχω ξαναπεί, τον Ριέρα ακόμα και στην Εσπανιόλ και στη Λίβερπουλ δεν τον είχα για παικταρά. Τα λεφτά που κόστισε δεν θα τα έδινα. Δυσκολεύεται στο γκολ, δεν κάνει διαγώνια κίνηση να έρθει δεύτερος κυνηγός μέσα στην περιοχή όταν η μπάλα είναι δεξιά, κι όταν τρέχει πάνω στον ασβέστη στη γραμμή, δεν είναι δύσκολο για τον μπακ να τον σταματήσει. Αν δεν κάνει όργια με τον Ζουέλα μπακ, πότε θα τα κάνει; Κι ενώ έχει ύψος, δεν είναι καλός στο κεφάλι, αποφεύγει να χωθεί στην κεφαλιά. Είναι καλός παίκτης, αλλά ποτέ δεν τον είχα για παικταρά. Ειπώθηκαν μεγάλες υπερβολές όταν ήρθε.
• Το προηγούμενο για τον Ριέρα πάει και για τον str.
Red Devil, έχεις δίκαιο για την Εθνική, αυτό φοβάμαι κι εγώ, μην γυρίσουμε στα πέτρινα χρόνια. Παλιά δεν πήγαινε καλά η Εθνική διότι και αυτός που… πουλούσε κάστανα στο γήπεδο γινόταν διεθνής! Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα. Βλέπω και την… κυρά Κατίνα τώρα να καλείται στην Εθνική! Όποιος παίξει καλά την Κυριακή, τσουπ γίνεται διεθνής! Στην Εθνική πρέπει να σου βγαίνει ο πάτος για να παίξεις. Πρέπει να σε περνάνε από κόσκινο.
Grtunde, Σκόκο θα σου πω εγώ σε ποια θέση θα τον έβαζα. Έξω δεξιά Ρόμενταλ, σέντερ φορ Μιραλάς, έξω αριστερά Ριέρα και πίσω από τον Μιραλάς ο Σκόκο. Υδραυλικός είναι σαν τον Μιραλάς. Χωρίς να έχει βέβαια την ταχύτητά του. Αν είναι σταθερός στην απόδοσή του, και πάρει άλλα κίνητρα παίζοντας στον Ολυμπιακό, μπορεί να χαζέψει τους αντιπάλους μαζί με τον Μιραλάς. Αρκεί να μην διαλέγει ματς.
Felix, ε όχι και στη θέση του Φουστέρ ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
Stavros19 από Κύπρο, δεν είχα παίξει παράταση στον Τελικό με την Ομόνοια, έχεις μπερδέψει τη μνήμη σου. Τις 2 αλλαγές που λες, τις έκανα 15 λεπτά πριν λήξει το ματς και το πήραμε 2-0 στην κανονική διάρκεια! Το πήγαινε για παράταση ο αντίπαλος προπονητής, αλλά εγώ πήγα να πάρω τη νίκη κατευθείαν. Και πριν φτάσουμε στον Τελικό είχα πετάξει έξω την πρωταθλήτρια Ανόρθωση. Είχαμε χάσει 2-1 στο πρώτο ματς, αλλά στη ρεβάνς τους νικήσαμε 3-1. Με είχαν φωνάξει στα μέσα της σεζόν, όταν είχε μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία ο ΑΠΟΕΛ. Μου είπαν «στόχος μας είναι το Κύπελλο». Και το πήραμε.
Γιώργος Αμπελόκηποι, όντως ήταν καλός ο Ποτουρίδης με τον ΠΑΟΚ. Πήρε καλές θέσεις, ήταν ψύχραιμος, βλέπει γήπεδο και ξέρει μπάλα. Θα ήθελα όμως να έχει καλύτερα σωματικά προσόντα. Έχεις δει τι θηρίο είναι ο Αβραάμ; Και είναι και γρήγορος ο Αβραάμ. Μην βιάζεσαι, να τον δούμε τον μικρό κι άλλο…
Sakpat, ο Λίνεν ούτε την πόρτα του Ρέντη δεν έπρεπε να περάσει! Από τότε που ήταν στον Πανιώνιο γελούσα με τους δημοσιογράφους που τον υμνούσαν τον πρώτο καιρό. Μέχρι που τον έδιωξε κακήν κακώς ο Πανιώνιος. Όσο για τον Γιοβάνοβιτς, μπράβο σου. Θα ήταν λίρα εκατό για τον Ολυμπιακό και πιο φθηνός από τον Ριέρα. Όντως χαντακώθηκε ο Γιοβάνοβιτς στη Λίβερπουλ. Δεν ταιριάζει σε κάθε ομάδα το στιλ κάθε παίκτη. Και να σου πω ένα μυστικό; Ο Τζόρτζεβιτς ήταν πολύ ξύπνιος που έμεινε όλα τα χρόνια στον Ολυμπιακό…
Αποστόλης 17, όχι και καλύτερος από τον Ιμπαγάσα ο Ούμπιντες! Δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλος κουμανταδόρος σαν τον Ιμπαγάσα. Κρίμα που μας ήρθε μεγάλος σε ηλικία.
Tasos, η μεγάλη Ίντερ του Χερέρα ήταν μια απ’ τις αδυναμίες μου. Τη φυλάω αυτήν την ερώτηση να την απαντήσω αναλυτικά στην επόμενη στήλη. Για να μαθαίνετε ιστορία και μπαλίτσα. Όσους έχω ξεχάσει, ξαναστείλτε, χωρίς παρεξήγηση.
Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan