Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πιο περίεργα αφροδισιακά του κόσμου..

Μερικοί βάζουν έξτρα δυνατό after shave, άλλοι επιλέγουν Barry White για να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο. Και κάποιοι άλλοι προτιμούν έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ώστε να οδηγηθούν στα ίδια αποτελέσματα: πίνουν ένα ποτήρι αίμα κόμπρας!...



Ακούγεται περίεργο ή και αηδιαστικό; Όχι αν βρίσκεστε στην Κίνα!

Η ιδέα του «αφροδισιακού» έχει τις ρίζες της στους αρχαίους πολιτισμούς- στην αρχαία Αίγυπτο κατανάλωναν ως αφροδισιακό νούφαρα εμβαπτισμένα σε κρασί! Ιδιαίτερη αξία φέρονται να έχουν τα ζώα ή φυτά που μιμούνται τις λειτουργίες του ανθρώπινου αναπαραγωγικού συστήματος (όπως το αγγούρι της θάλασσας) ή έχουν φαλλικό σχήμα (όπως το κέρας του ρινόκερου).


Άλλη κατηγορία αφροδισιακών τροφών αποτελεί οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει υπεραιμία και ερεθισμό του ανθρώπινου σώματος λόγω τοξινών, όπως είναι η «ισπανική μύγα», ένα είδος τοξικού σκαθαριού. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τα δημοφιλέστερα και πιο περίεργα αφροδισιακά του κόσμου:


ΠΕΟΣ ΤΙΓΡΗ, ΚΙΝΑ, ΤΑΙΒΑΝ, Ν.ΚΟΡΕΑ


Πέραν των ανεκδότων που μπορεί κάποιος να σκαρφιστεί, αυτό αποτελεί μακράν ένα από τα πιο δύσγευστα αφροδισιακά, και είναι μερικώς υπεύθυνο για τον κίνδυνο εξαφάνισης του τίγρη.


Η αγορά που το προτιμάει είναι κυρίως η Ασιατική, καθώς αποτελεί παραδοσιακό κινέζικο φάρμακο που ενισχύει την δύναμη των αντρών. Ενώ κάθε άλλος μέλος του ζώου μετατρέπεται σε κάποιο είδος φαρμάκου, το πέος σερβίρεται συχνά ως σούπα, βρασμένο μαζί με κόκκαλο και μπόλικα καυτερά μπαχάρια.

ΚΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥ


Παρά το γεγονός ότι ο λύκος αποτελεί για τους Ασιάτες έναν πιστό φίλο, ωστόσο καταναλώνεται σε μεγάλα ποσοστά και θεωρείται ένα ισχυρό αφροδισιακό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες (αν βρείτε διαθέσιμο Μογγολο ρωτήστε!).


Στις Φιλιππίνες ακολουθούν μαρινάρισμα με λαχανικά και σερβίρεται επίσης και με kilawin, ένα πιάτο βασισμένο στο ξίδι! Πέρα από την προφανή εξήγηση- ότι κάθε ζώο που αλυχτάει είναι sexy – το θερμαντικό αποτέλεσμα του λύκου συνδέεται και τροφοδοτείται και με την υπάρχουσα σεξουαλική κατάσταση του ατόμου που θα το καταναλώσει.

ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ, Ν.ΑΜΕΡΙΚΗ



Ένα τεράστιο μυρμήγκι στην Νότιο Αμερική γνωστό ως «χοντροκWλικο μυρμήγκι», και επιστημονικά ονομασμένο hormiga culona, τρεφόμενο με φύλλα ήταν και το πρώτο ον που χαρακτηρίστηκε αφροδισιακό από προκολομβιανούς πολιτισμούς.


Τα φτερά και τα πόδια της βασίλισσας αποκόπτονται βίαια πριν τα μυρμήγκια εμβαπτιστούν σε αλατισμένο νερό και ψηθούν. Μάλιστα το να δωρίζουν μυρμήγκια σε νεόνυμφους αποτελεί ένα έθιμο που τηρείται ακόμα και στις μέρες μας.


ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ: Στις κολομβιανές πόλεις SAN GIL και BARICHARA

ΜΠΑΛΟΥΤ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΙΑ



Στις Φιλιππίνες αυτό το σνάκ του δρόμου- ένα αυγό πάπιας που περιέχει έμβρυο 20 ημερών σε αποσύνθεση- είναι τόσο κοινό όσο ένα κουλούρι στη Ν.Υόρκη. Σερβίρεται από πωλητές που διαφημίζουν την πραμάτεια τους ψέλνοντας «baluuuuuuut», που σε πολλές χώρες εκλαμβάνεται ως «καλούδι».


Το αυγό τσουγκρίζεται και αναποδογυρίζεται. Το υγρό πίνεται και μετά το αυγό ξεφλουδίζεται για να αποκαλύψει το έμβρυο παπάκι καλυμμένο από λευκό πούπουλο.


ΠΟΥ ΤΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ: Σε όλα τα αστικά κέντρα των Φιλιππίνων και στο Λάος, στην Καμπότζη, στο Βιετνάμ
ΚΟΣΤΟΣ: Σχεδόν 90 λεπτά το καθένα.

ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΦΩΛΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ, ΚΙΝΑ


Οι φωλιές φτιάχνονται από ασιατικά χελιδόνια και είναι γνωστές για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες εδώ και αιώνες από τους Κινέζους. Γνωστό πιάτο και ως το «χαβιάρι της Ανατολής», οι φωλιές συλλέγονται προσεκτικά και η συλλογή τους αποτελεί ιδιαίτερα απαιτητικό χειρισμό, γεγονός που τις καθιστά ακριβές ως προϊόν. Μία είναι η συνταγή: τις μουλιάζει κανείς στο νερό για ένα βράδυ, απομακρύνει έπειτα τυχόν πούπουλα και τις βράζει προσθέτοντας έναν κύβο ζάχαρης στο τέλος.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ: Σε εστιατόρια στην Chinatown της Bangkok και σε ξενοδοχεία πολυτελείας στην Κίνα
ΚΟΣΤΟΣ: 90 ευρώ η ουγγιά.

FUGU (Blowfish), ΙΑΠΩΝΙΑ


Μέρος της υποτιθέμενης δύναμης του αίματος της κόμπρας είναι συνδεδεμένο με τον κίνδυνο να την πιάσει και να την καταναλώσει κάποιος, και αποτελεί μία Καντονέζικη παράδοση που χρονολογείται από την Δυναστεία του Χαν (206πΧ). Η αλήθεια είναι ότι το κυνήγι της σκοτώνει εκατοντάδες κόσμο κάθε χρόνο. Οι οπαδοί του συγκεκριμένου ποτού το καταναλώνουν είτε σκέτο είτε με αλκοόλ- σε κάθε περίπτωση όμως το cocktail περιέχει και επιλεγμένα κομματάκια σάρκας.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ: Σε ένα Χωριό Των Ερπετών έξω από το Χανοϊ στο Βιετνάμ όπως και στην αλυσίδα εστιατορίων Xin Li Zhi Wan στο Γκουανγκζχού της Κίνας.
ΚΟΣΤΟΣ: Περίπου 70 ευρώ.

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΜΥΓΑ, ΕΥΡΩΠΗ



Οι εκκρίσεις ενός συγκεκριμένου ευρωπαϊκού σκαθαριού- οι οποίες αν εφαρμοσθούν στην ανθρώπινη επιδερμίδα προκαλούν πρηξίματα και ερεθισμούς- χρησιμοποιήθηκαν για να καταστείλουν την συγκέντρωση μολυσμένου αίματος σε πληγές και ιστούς από τους χρόνους του Ιουλίου Καίσαρα. Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ αποδεδειγμένα τις χρησιμοποιούσε για να ενισχύσει τις επιδόσεις του, αλλά ακόμα και σήμερα το οξύ που περιέχουν οι εκκρίσεις και ονομάζεται κανθαριδίνη χρησιμοποιείται στην εκτροφή ζώων στην ΗΠΑ. Η ειρωνεία είναι ότι η Ισπανική μύγα μπορεί να φέρει και αποτελέσματα πριαπισμού- της επώδυνης κατάστασης συνεχούς στύσης που χρήζει ιατρικής φροντίδας!

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ: Η καθαρή ουσία είναι παράνομη αλλά αποσταγμένες εναλλακτικές υπάρχουν σε φαρμακεία σε όλη την Ευρώπη.
ΚΟΣΤΟΣ: Περίπου 2-2,5 ευρώ το μπουκάλι.


ΚΕΡΑΣ ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ , ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΑ


Η ζήτηση για σκόνη από κέρατο ρινόκερου- ένα μοναδικά ισχυρό σύμβολο εξουσίας και σεξουαλικής επιρροής- έχει δυστυχώς προκαλέσει σχεδόν την έκλειψη του μαύρου ρινόκερου στην Αφρική. Χρησιμοποιείται ευρέως αν και παράνομα στην κινέζικη ιατρική και στις φυλές της βορείου Ινδίας, όπου το κέρατο σερβίρεται ως σούπα.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ: Ευτυχώς και δικαίως είναι παράνομο. Συχνά μπορεί αν εντοπιστεί στην Αφρική, και η κύρια ζήτησή του- δυστυχώς συνεχώς αυξανόμενη_ εντοπίζεται στην Ασία

ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΙΝΑ


Μία ματιά σε αυτό το μεγάλο, σαρκώδες θαλάσσιο ον σε σχήμα λουκάνικου (το οποίο όπως έχει αναφερθεί σκληραίνει και πετάει υγρό όταν ενοχληθεί) αρκεί για να καταλάβετε το λόγο που διαθέτει μακρόχρονη πορεία ως ενισχυτικό των αρσενικών επιδόσεων. Στην Κίνα πωλείται συνήθως αποξηραμένο και ο τρόπος μαγειρέματος αποτελεί μία μακρά διαδικασία που περιλαμβάνει εμβάπτιση για μέρες, βρασμό και τσιγάρισμα. Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως ιδιαίτερα πλούσια, βουτυρώδης και τρυφερή υφή (κάτι σαν λίπος χοίρου).

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ : Σε κινέζικα εστιατόρια σε όλη την υφήλιο.
ΚΟΣΤΟΣ: 5 ευρώ το κιλό

ΦΙΛΕΤΟ ΑΠΟ ΣΑΥΡΑ SKINK, Β.ΑΦΡΙΚΗ


Αδιαμφισβήτητα η πιο sexy σαύρα, αυτό το μικρό σαυροειδές που καταναλώνει φύλλα κατέχει τη δύναμη της αποπλάνησης! Γνωστό επειδή κάνει τον άνθρωπο που θα το φάει ακαταμάχητο, η σαύρα αυτή υπήρξε διάσημη στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη Ρώμη αφού ο Πλίνιος την συμπεριέλαβε στη Φυσική Ιστορία του ως έδεσμα που πρέπει να καταναλώνεται με κρασί για να απελευθερωθούν οι ερωτικές του δυνάμεις.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ: Σήμερα οι σαύρες αυτές κυρίως προτιμώνται ως κατοικίδια και πιο σπάνια καταναλώνονται ως αφροδισιακό. Παρόλα αυτά οι ιθαγενείς στη Β.Αφρική συνηθίζουν ακόμα, καθώς λέγεται, να τις τρώνε.
ΚΟΣΤΟΣ: 25 με 90 ευρώ, εκτός φυσικά αν τις βρεις στο δρόμο σου οπότε είναι δωρεάν!



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan