Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Με τρία γεύματα την ημέρα φεύγουν τα περιττά κιλά!

Επανάσταση στη διατροφή φέρνει μια εντελώς νέα προσέγγιση στην υπόθεση «δίαιτα», σύμφωνα με την οποία τα τρία γεύματα την ημέρα μπορεί να είναι πολύ καλύτερη στρατηγική για την απώλεια βάρους σε σχέση με τα πολλά μικρά γεύματα...

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue της Ιντιάνα διαπίστωσαν ότι οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι άνδρες που ακολούθησαν διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και πλούσια σε πρωτεΐνες ένιωθαν μεγαλύτερο αίσθημα ικανοποίησης και μικρότερη πείνα όταν έτρωγαν τρεις φορές την ημέρα σε σύγκριση με όταν έτρωγαν έξι. Οι δίαιτες που ακολούθησαν οι 25 άνδρες που συμμετείχαν εθελοντικά περιείχαν 750 λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόταν ο καθένας για να διατηρήσει το βάρος του.

Την έβδομη εβδομάδα της διατροφής τους τους ανακοινώθηκε ότι μπορούν να τρώνε τη συνολική ποσότητα φαγητού που δικαιούνταν είτε σε τρία γεύματα είτε σε έξι και να ακολουθήσουν τον ίδιο αριθμό γευμάτων για τρεις ημέρες. Οι άνδρες που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, την οποία χώριζαν σε τρία γεύματα, ένιωθαν πιο χορτάτοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και δεν ήθελαν να τρώνε το ίδιο και το βράδυ, ενώ τους απασχολούσε και λιγότερο η σκέψη του φαγητού. «Αυτά τα μικρά γεύματα για τα οποία μιλάνε όλοι δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στον έλεγχο της όρεξης» εξηγεί η ερευνήτρια δρ Χίδερ Λέιντι, που προσθέτει ότι το κλειδί για τον έλεγχο της όρεξης είναι οι πολλές πρωτεΐνες και όχι τα πολλά γεύματα.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan