Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα, ωραία και ελεύθερη ! Η γυναίκα σήμερα


Οι περισσότερες από τις σημερινές νέες γυναίκες, συχνά με υψηλές ακαδημαϊκές γνώσεις, συμπεριφέρονται ως …. Ασταμάτητες μηχανές σκέψης: τα πάντα περνούν από την λογική τους και τον υψηλό δείκτη ευφυΐας τους, ενώ δείχνει να αφήνουν ξεχασμένο το μόνο πραγματικό αγαθό, την ποιότητα ζωής και τις σχέσεις με το άλλο φύλο. Αρκετές μάλιστα δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν έχουν χρόνο και διάθεση για σχέσεις, νιώθουν πάντα ανικανοποίητες από τις επιτυχίες τους, τρέχουν για τις επόμενες, ακολουθώντας ανελλιπώς την μόδα και το ρεύμα της εποχής: η ικανότητα απόκτησης λατρεύεται, έχει γίνει κάτι σαν πρωταθλητισμός με έπαθλο την τελευταία LV τσάντα...

Συναισθηματική δέσμευση;

Η ταχύτητα των καιρών μας κάνει τα πάντα επιφανειακά αλλά , σε βαθύτερο επίπεδο, συγκρούεται με σφοδρότητα με την επιθυμία, την γαλήνη, την ποιότητα και την φυσική ανάγκη του έρωτα. Αν η συνοχή του εαυτού και η συγκρότηση της προσωπικότητας βρίσκεται μόνο στην ευφυΐα και στην λογική, γιατί τότε πολλές νέες γυναίκες, να νιώθουν τόσο ευάλωτες στις συναισθηματικές σχέσεις, να θεωρούν ότι διατρέχουν « θανάσιμο κίνδυνο» από την δέσμευση με ένα άνδρα;

Οι πλειοψηφία των σημερινών νέων γυναικών αρνούνται τη σημασία των συναισθημάτων, τους κουράζουν οι συναισθηματικές «απαιτήσεις» των σχέσεων, βρίσκουν «ανιαρό» τον ρομαντισμό και πιστεύουν ότι θα παγιδευτούν σε καταστάσεις που δεν μπορούν να τις διαχειριστούν. Έτσι, επιλέγουν υποσυνείδητα να μείνουν μόνες κι ας ισχυρίζονται ότι δεν βρέθηκε ακόμα ο «κατάλληλος», άλλωστε σήμερα μπορούν να αποκτήσουν παιδιά κ μόνες τους.

Όμως, αρκετά συχνά πρόκειται για δύσκολους χαρακτήρες που κι αν ακόμα «δεσμευθούν» πάλι μόνες παραμένουν ή για αυτάρεσκους ανθρώπους, που προτιμούν αποκλειστικά σχέσεις με αντικείμενα ( ρούχα, αξεσουάρ, βιβλία, μουσική κλπ) και δεν έχουν ανάγκη εκ πεποιθήσεως μια στενότερη επαφή ή για απογοητευμένες-καχύποπτες εξαιτίας μιας προηγούμενης σχέσης- που αποσύρονται, θέτοντας μόνο επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους. Όπως και νάχει, μια τέτοια σύγχρονη εικόνα είναι κυριολεκτικά μια «τιμωρία» για τις ίδιες τις γυναίκες εξαιτίας της βαθύτατης ανάγκης για συντροφικότητα και μητρότητα που έχει βιολογικά η γυναίκα.

Ανεσταλμένοι και ανυπόμονοι

Αν οι ανεσταλμένες νεαρές γυναίκες αρνούνται- επειδή φοβούνται ή νιώθουν άβολα -να δοκιμάσουν μια σχέση, οι ανυπόμονες προσπερνούν κάθε πιθανή σχέση με ταχύτητα, δεν της δίνουν χρόνο να ανθίσει και καταλήγουν να νιώσουν τόσο εξουθενωμένες που να καταφύγουν κι αυτές σε μια αναστολή…. μεγάλης διάρκειας.

Όμως, ρισκάρουν την υγεία τους, από κάθε άποψη. Ο,τι είναι λογικά ορθό δεν είναι απαραίτητα και επιθυμητό κι αυτό φαίνεται από τις σωματικές διαμαρτυρίες και το άγχος. Καταπιέζεται το συναίσθημα κ η λογική καταλαμβάνει όλο το χώρο. Η συχνή εμφάνιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων είναι ένας ασυνείδητος τρόπος άρνησης του συγκεκριμένου τρόπου αντίληψης της ζωής. Δεν ακούνε το σώμα τους, δεν βλέπουν τα συμπτώματα, και έτσι μπαίνουν σε ένα φαύλο κύκλο ο οποίος γίνεται τελικά τρόπος ζωής: Μοναξιά!



www.healthierworld.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan