Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Οι φίλοι του άνδρα είναι εξίσου σημαντικοί...


Η εύρεση ενός νέου ερωτικού συντρόφου και η σύναψη μιας ρομαντικής σχέσης απορροφούν τον χρόνο του ερωτευμένου, με συνέπεια να χάνει κατά μέσο όρο δύο από τους πιο στενούς φίλους του, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουν από προσωπικές εμπειρίες, ότι δηλαδή οι ερωτευμένοι τείνουν να απομονώνονται κοινωνικά....


Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο έρωτας οδηγεί σε συρρίκνωση του κύκλου φίλων και γνωστών των δύο ερωτευμένων, μια απώλεια που συμβαίνει εξίσου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες μετά την έναρξη μιας νέας ρομαντικής σχέσης. Αρνητικά επίσης επηρεάζεται η σχέση των ερωτευμένων με τις οικογένειές τους.

“Όταν δεν βλέπεις (άλλους) ανθρώπους, οι συναισθηματικοί δεσμοί με αυτούς ξεθωριάζουν γρήγορα. Όταν η προσοχή σου στρέφεται στο νέο ερωτικό σύντροφό σου, δεν βλέπεις πια το ίδιο τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους στο παρελθόν είχες τόσα να κάνεις, με συνέπεια μερικές από αυτές τις σχέσεις αρχίζουν να φθίνουν”, δήλωσε ο Ντάνμπαρ.
Απόσπασμα απο εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan