Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Κάτι ήξερε ο Ντέταρι....

Για όσους θυμούνται ο Λάγιος Ντέταρι συνήθιζε να πίνει μετά την προπόνηση 2 κουτάκια μπύρα. Ήρθε μετά από χρόνια μια έρευνα για τον δικαιώσει....
Ο καθηγητής Manuel Garzon, μέλος της ιατρικής σχολής της Granada, μετά από ερευνητές και δοκιμές σε 25 φοιτητές του κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, διαπίστωσε πως τα σάκχαρα, τα άλατα, καθώς και φυσαλίδες σε μια μπύρα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να απορροφήσουν τα υγρά πιο γρήγορα....

Τα άτομα της μελέτης κλήθηκαν να τρέξουν σε διάδρομο, σε θερμοκρασίες 40°C έως ότου φτάσουν σε σημείο εξάντλησης. Μόλις έφτασαν σ' αυτό το σημείο, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα ενυδάτωσης τους, κινητικές δεξιότητες και την ικανότητα συγκέντρωσης.
Παράλληλα στα μισά απ' τα άτομα του πειράματος έδιναν δύο πίντες μπύρας (τύπου lager) για ένα εξάμηνο και στα άλλα μισά μόνο νερό.
Ο Garzon είπε ότι, "η επίδραση ενυδάτωσης σε εκείνους που τους δόθηκε η μπύρα ήταν «ελαφρώς καλύτερη» από εκείνους που λάμβαναν μόνο νερό". Πιστεύει επίσης ότι το διοξείδιο του άνθρακα στην μπύρα βοηθά να σβήνουν τη δίψα πιο γρήγορα, καθώς, οι υδατάνθρακες αντικαταστούν τις θερμίδες που χάνονται κατά τη φυσική άσκηση.
Από Τον Γιώργο Ιορδανίδη
Πηγή

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan