Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχαίο το Έιτζ


Μελέτη επιστημόνων ισχυρίζεται ότι ο πρόγονος του ιού του AIDS εμφανίσθηκε σε πιθήκους και μαϊμούδες πριν 32.000 χρόνια!
Έως τώρα η επιστημονική κοινότητα νόμιζε ότι ο ιός εμφανίστηκε πριν από λίγους αιώνες. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος εκτέθηκε στον ιό SIV- έιτζ των πιθήκων πολλές φορές στην ιστορία του, κινδυνεύοντας με μόλυνση κάθε φορά που σκότωνε πιθήκους για να τραφεί.
Επιστήμονες από το αμερικανικό Κέντρο Θηλαστικών του Πανεπιστημίου Τουλάνε στη Λουιζιάνα τονίζουν στη μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο επιστημονικό περιοδικό Science "Κάθε φορά που οι άνθρωποι κυνηγούσαν πιθήκους και γορίλες για να εξασφαλίσουν την τροφή τους ήταν εκτεθειμένοι στον ιό".
Οι επιστήμονες έλεγξαν 79 πιθήκους από στο ηφαιστειακό νησί Μπιόκο που βρίσκεται 19 μίλια ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αφρικής..
Σύμφωνα με την έρευνα ο SIV μεταπήδησε από τους πιθήκους στον άνθρωπο τουλάχιστον πέντε φορές στο παρελθόν.
Οι επιστήμονες αναρωτιούνται "Τι συνέβη στην Αφρική στις αρχές του 20ού αιώνα που οδήγησε στη μετάδοση μιας ήπιας για τους πιθήκους ασθένειας στο ανθρώπινο γένος;».

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης, Πρίστον Μαρκ "Η επιστημονική κοινότητα διαθέτει στοιχεία για την ταυτότητα του ιού μόνο τα τελευταία 25 χρόνια".
Το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα HIV σε άνθρωπο καταγράφηκε το 1959 στο τότε βελγικό Κογκό.
Το 1984, το ινστιτούτο Παστέρ της Γαλλίας ανακάλυψε αυτό που σήμερα ονομάζεται ιός HIV, αλλά ουσιαστικά ένα χρόνο αργότερα ο Αμερικανός ερευνητής Dr. Robert Gallo επιβεβαίωσε ότι ο HIV είναι η αιτία που προκαλεί το AIDS.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan