Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Το παιχνίδι του τραίνου - Η νέα επικίνδυνη μόδα


«Το παιχνίδι του τραίνου», ονομάζεται μία νέα και επικίνδυνη μόδα που ανησυχεί τις αρχές στην Κολομβία.
Έφηβοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο καθώς περιμένουν το... τραίνο να πλησιάσει, ξαπλώνουν στις γραμμές του και μένουν ακίνητοι την ώρα που το τρένο περνά πάνω από τα σώματα τους.
Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι πραγματικότητα. Οι έφηβοι λένε ότι διασκεδάζουν ενώ το επικίνδυνο παιχνίδι αποκτά κάθε μέρα όλο και περισσότερους θαυμαστές.
«Θεωρώ πως κάνω ακροβατικά, είμαι ήρωας που ρισκάρω τη ζωή μου εκεί στη γέφυρα», λέει ένα από τα παιδιά που φαίνεται να μην συνειδητοποιεί τον κίνδυνο.
Οι Κολομβιανές αρχές ξεκινούν μία εκστρατεία για να πείσουν τους νεαρούς να σταματήσουν να παίζουν το «Παιχνίδι του Τραίνου». Μάλιστα ένα αγόρι έχασε δύο δάχτυλα όταν δεν πρόλαβε να μαζέψει το χέρι του και το τραίνο τον ακρωτηρίασε, ενώ οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου ο βαρύς τραυματισμός αλλά και το να σκοτωθεί κάποιο παιδί.
Οι νεαροί Κολομβιανοί παίζουν το «Παιχνίδι του Τραίνου» κυρίως σε απομακρυσμένες γέφυρες, όπου είναι δύσκολο να φθάσουν εγκαίρως οι αστυνομικοί.
Οι οδηγοί των τραίνων πάντως έχουν τρομοκρατηθεί καθώς -όπως λένε- δεν αντέχουν τη σκέψη ότι θα σκοτώσουν ένα από τα παιδιά που ξαπλώνουν στις γραμμές νομίζοντας ότι έτσι θα αποδείξουν ότι δεν φοβούνται ή ότι μπορούν να ξεγελάσουν το θάνατο.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan