Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Top 10: Η γκαρνταρόμπα του μοντέρνου γιάπη


Σε έναν εργασιακό χώρο με πολλά γραφεία, διάφανα διαχωριστικά μεταξύ συναδέλφων και εκατοντάδες folder τοποθετημένα στις γύρω βιβλιοθήκες, χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω από το να είσαι απλά καλός στη δουλειά σου για να σε προσέξουν. Αυτό το κάτι παραπάνω θα το πετύχεις δίνοντας ζωή στην business γκαρνταρόμπα σου.

Τόλμησε να απεγκλωβιστείς από το κλασικό μαύρο κοστούμι και τους τετριμμένους συνδυασμούς του, αντικαθιστώντας το με γκρι χρώμα και σαχαρικές χρωματικές διαβαθμίσεις. Και αυτό γιατί έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερο περιθώριο στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς σου και κατά συνέπεια πιο μοντέρνο τρόπο σκέψης πάνω σ’ αυτούς...





Αρ.10: Three Piece Suit

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Golden Boys της Wall Street,επιμένουν στο three piece suit ως κοστούμι που αντανακλά αριστοκρατία και αυτοπεποίθηση, ειδικά χωρίς το σακάκι. Το γιλέκο σώζει την εικόνα του πως θα δείχνει το πουκάμισο και δεν κοστίζει παραπάνω από ένα απλό κοστούμι.









Αρ. 9: Ρολόι

Σε ό,τι αφορά το ρολόι, οι γραμμές του θα πρέπει να είναι όσο πιο απλές και κλασικές γίνεται-δερμάτινο κροκό λουράκι, ορθογώνιο κατά προτίμηση καντράν και εννοείται αναλογικό.













Αρ.8: Μανικετόκουμπα

Όταν επιλέγεις πουκάμισο με διπλή μανσέτα, συνδύασε το με μανικετόκουμπο από ατσάλι και έξυπνο design ή αν αποφασίσεις το μανικετόκουμπο να έχει πέτρα, φρόντισε να είναι κάτι πρωτότυπο με αρχιτεκτονικό πλαίσιο.









Αρ.7: Γυαλιά οράσεως

Αν φοράς γυαλιά οράσεως, δίαλεξε ένα ζευγάρι με απλό κοκκάλινο αλλά επιβλητικό σκελετό-ρίξε μια ματιά σε Persol και Prada.















Αρ.6: Τσάντα

Την τσάντα του ταχυδρόμου συνέχισε να την φοράς με πιο urban όμως ρούχα και προτίμησε να κρατάς στο γραφείο έναν κομψό και λεπτό χαρτοφύλακα από δέρμα ή καμβά που θα χωράει τα απολύτως απαραίτητα(laptop,έγγραφα, ηλεκτρονική ατζέντα, κινητό, κλειδιά).









Αρ.5: Γραβάτα

Η γραβάτα για να ξεχωρίσεις από τις πλέον αναμενόμενες ριγέ ή μονόχρωμες , επέλεξε να είναι πουά αλλά πάντα διακριτική και με εύκολο φόντο ώστε να μην σε δυσκολεύει στο styling. Μία σκούρο μπλέ με ήπια λευκή ρίγα είναι ότι πρέπει για να συνοδεύει γκρι αλλά και μαύρο κοστούμι.









Αρ.4: Πουκάμισο

Το πουκάμισο παγώνει για λίγο τις σχέσεις του με το λευκό χρώμα-που είναι και το πλέον αναμενόμενο- τις oxford και pencil ρίγες και δίνει προτεραιότητα στις έντονες μονοχρωμίες (μπλε ελεκτρικ,daisy yellow,γλυκό μωβ). Φρόντισε μόνο να έχει κλασικό κολλάρο, κόντραρέ το με σκουρόχρωμη γραβάτα και συνδύασε το με απλό μονόχρωμο κοστούμι. Δώσε την ευκαιρία στο χρώμα να μιλήσει.





Αρ.3: Ζώνη-Παπούτσια

Τα μαύρα αξεσουάρ (ζώνη-παπούτσια), λαμβάνουν δεύτερη θέση, ως σιωπηλά, βαρετά και συνηθισμένα και στο βάθρο του νικητή εμφανίζονται τα αντίστοιχα καφέ, γεμάτα κομψότητα και περηφάνια.












Αρ.2: Μαντηλάκια τσέπης

Τα ποσέτ (μαντηλάκια τσέπης), επαναστατούν και αφήνουν πίσω τους τα κλασικά λευκά και ανάλαφρα πουά και υποστηρίζουν τα προσεκτικά σχεδιασμένα καρό που συνδυάζονται ευχάριστα τόσο με το γκρι κοστούμι όσο και με ένα αντίστοιχο khaki.









Αρ.1: Γκρι Κοστούμι
Το γκρι κοστούμι έχει την ευελιξία να «παίζει μπάλα», με όλων των ειδών τις ρίγες στο πουκάμισο και την γραβάτα. Μπορείς να κάνεις συνδυασμούς stripe on stripe, stripe πουκάμισο με πουά γραβάτα,petit carreaux πουκάμισο με πουά γραβάτα και εννοείται μονόχρωμο πουκάμισο με κάθε σχέδιο γραβάτας. Αυτό αναδεικνύει ένα φρέσκο business look και αποδεικνύει ότι δεν είσαι μονοχρωματικός και κατά συνέπεια αδιάφορος τύπος. Η ερχόμενη σεζόν αναφέρεται σε αυτό ακριβώς.


www.menslounge.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan