Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πιάνει δουλειά η Ιντερπόλ!

Ελληνοαυστραλός προπονητής του kick boxing συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπαλί για κατοχή και μεταφορά σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.


Η αστυνομία της Ινδονησίας εκτιμά ότι πίσω από τη σύλληψη του Μάικλ Σακατίδη κρύβεται διεθνής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών και ότι ο άνθρωπος που έχουν στα χέρια τους δεν λειτουργούσε αυτόνομα.


Μετά την εξέλιξη αυτή...

πρωταγωνιστικό ρόλο στις έρευνες αναλαμβάνει η Ιντερπόλ, η οποία καλείται να ανακαλύψει και τα υπόλοιπα μέλη του διεθνούς κυκλώματος.


Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή όταν ο 43χρονος ομογενής συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπαλί προερχόμενος από την Μπανγκόκ όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια.


Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στις αποσκευές του από το ειδικό μηχάνημα με τις ακτίνες Χ εντοπίστηκε μία νάιλον σακούλα, που κίνησε αμέσως τις υποψίες των υπευθύνων ελέγχου του αεροδρομίου.


Ακολούθησε έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν σχεδόν δύο κιλά μεθαμφεταμίνης (ναρκωτική ουσία ice). Ο 43χρονος ομογενής από το Σίδνεϊ υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών αρχών της Ινδονησίας ότι είναι αθώος.


Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι η παράνομη ουσία -η αξία της οποίας ανέρχεται στα 277.000 ευρώ- είχε τοποθετηθεί στη βαλίτσα που του είχε δανείσει κάποιος Ινδός φίλος του, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το παραμικρό για την ύπαρξή της. «Εμαθα για τα ναρκωτικά στο αεροδρόμιο, όταν τα βρήκε η αστυνομία» ισχυρίστηκε ανακρινόμενος από τις αρχές ο Μάικλ Σακατίδης.


Μέχρι στιγμής εναντίον του 43χρονου Ελληνοαυστραλού πυγμάχου δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, όμως σε περίπτωση που του ασκηθεί δίωξη και καταδικαστεί μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με την εσχάτη των ποινών.


Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπαλί, Γκέντε Σουγκιανάρ, ελέγχονται όλες οι εισερχόμενες και οι εξερχόμενες κλήσεις στο κινητό του συλληφθέντος, στο πλευρό του οποίου αυτές τις ημέρες βρίσκεται ο γαμπρός του, καθώς και ο δικηγόρος του από την Αυστραλία.


Ο Μάικλ Σακατίδης έχει επίσης συνήγορο και τον Ινδονήσιο δικηγόρο Εργουιν Σίρεγκαρ, που είχε αναλάβει και την πολύκροτη υπόθεση της Αυστραλής Σαπέλ Κόρμπι, η οποία είναι έγκλειστη στις φυλακές της Ινδονησίας για εισαγωγή μαριχουάνας.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan