Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Δίκη χωρίς Παλαιοκώστα

Στο εδώλιο κάθεται ο συνεργός του Β. Παλαιοκώστα, Αλκέτ Ριζάι, για την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού το Φλεβάρη του 2009. Η κατάθεση του πιλότου που τους μετέφερε. Τι είπε για τον Βασίλη Παλαιοκώστα...
Ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη για την απόδραση με ελικόπτερο, από τις φυλακές Κορυδαλλού, των Αλκέτ Ριζάϊ και Βασίλη Παλαιοκώστα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2009.
Συγκατηγορούμενοι του Ριζάϊ και του φυγόδικου Β. Παλαιοκώστα, είναι η σύντροφος του Ριζάι, Ασπασία Μετροπία, ένα ζευγάρι Αλβανών και ένας επιχειρηματίας.
Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, αρπαγής από κοινού, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροσκάφους, απόδραση κρατουμένου και άλλα.
Ο Ριτζάϊ ο οποίος μεταφέρθηκε το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κρατούσε, σε όλη τη διάρκεια της δίκης, το χέρι της συντρόφου του.
Πρώτος κατέθεσε ο πιλότος του ελικοπτέρου Ηλίας Θεοφιλόπουλος, ο οποίος, πλην του Ριζάϊ, δεν αναγνώρισε άλλον από τους παρόντες κατηγορούμενους.
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, η γυναίκα που μίσθωσε το σκάφος είχε άλλον σωματότυπο από αυτόν της κατηγορουμένης και είχε πει ότι θέλει με τον σύντροφό της μεταφορά από το γήπεδο της Ιτέας στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Ο πιλότος κατέθεσε ότι όταν μπήκε το ζευγάρι στο ελικόπτερο, η γυναίκα τον απείλησε με μαχαίρι και ο άντρας κρατούσε μια χειροβομβίδα. Του είπαν, όπως κατέθεσε, ότι "θα πάμε στον Κορυδαλλό".
Ακόμα υποστήριξε πως ο Παλαιοκώστας ήταν εκείνος που λίγο μετά τα διόδια, του υπέδειξε το σημείο προσγείωσης και ότι, επίσης, ήταν αυτός που, αφού κατέβηκαν οι υπόλοιποι από το ελικόπτερο, του έδωσε να φορέσει μια κουκούλα.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan