Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μια αφορισμένη αγία

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία εκτυλίσσεται αυτό τον καιρό στη μακρινή Αυστραλία. Η χώρα πρόκειται να αποκτήσει την πρώτη γηγενή της Αγία. Και το περίεργο στην υπόθεση είναι πως η εν λόγω Αγία, είχε κάποτε εμπλακεί σε εκκλησιαστικά σκάνδαλα.
Ο Πάπας Βενεδίκτος σκοπεύει μέσα στον Οκτώβριο, να ανακηρύξει σε Αγία την μοναχή Mary MacKillop που είχε συνιδρύσει κάποτε ένα καθολικό τάγμα αφιερωμένο στα παιδιά και τους φτωχούς. Η εν λόγω μοναχή όμως, είχε τη φήμη της απείθαρχης, καθώς είχε μιλήσει ευθέως εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από πλευράς καθολικών ιερέων. Η μοναχή μάλιστα είχε αφορισθεί το 1871 σε ηλικία 29 ετών, από τον Επίσκοπο Laurence Sheil, ο οποίος πείστηκε για αυτό από κάποιους εκδικητικούς ιερείς.
Λίγο πριν πεθάνει, ο Επίσκοπος ανακάλεσε τον αφορισμό της. Η MacKillop συνέχισε το φιλανθρωπικό της έργο στις ερημιές της Αυστραλίας μέχρι το 1909 που πέθανε. Ο Αυστραλός ιερέας που ανέδειξε το έργο της και που πάλεψε για την αγιοποίησή της, επιμένει πως ο κόσμος θα πρέπει να εστιάσει στο τεράστιο έργο της μοναχής και όχι στην λυπηρή παρένθεση του αφορισμού της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan