Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ελιξίριο μπορεί να παρατείνει τη ζωή μας;


Δοκιμάστηκε επιτυχώς σε πειραματόζωα

Μεγαλύτερη κατά 12% έκανε τη διάρκεια ζωής πειραματόζωων ένα κοκτέιλ αμινοξέων που συνέθεσαν Ιταλοί επιστήμονες, ευελπιστώντας πως θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο να ωφελήσει και τους ανθρώπους, ιδίως τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς...

Τα εργαστηριακά πειράματα, με το συγκεκριμένο μίγμα τριών αμινοξέων διαλυμένων σε νερό, αύξησε κατά μέσο όρο σε 869 μέρες τη διάρκεια ζωής των πειραματόζωων έναντι 774 ημερών όσων ποντικιών δεν είχαν πάρει το κοκτέιλ και τρέφονταν με τον συνήθη τρόπο.

Η πιο μακρόχρονη επιβίωση συνδυάστηκε με βιολογικές μεταβολές που αύξησαν την ενέργεια που παρέχεται στα κύτταρα των πειραματόζωων και μείωσαν τις βλάβες σ' αυτά λόγω της οξείδωσης που προκαλούν οι λεγόμενες ελεύθερες ρίζες μορίων. Τα ποντίκια που πήραν το κοκτέιλ είχαν επίσης περισσότερη δύναμη και καλύτερο μυικό συντονισμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, η ανακάλυψη είναι η πρώτη απόδειξη ότι ένα μίγμα αμινοξέων μπορεί να αυξήσει τον χρόνο ζωής των ποντικιών.

Η νέα έρευνα αυξάνει τις πιθανότητες δημιουργίας ειδικών συμπληρωμάτων αμινοξέων που θα ωφελούν τους ανθρώπους, ιδίως όσους έχουν προβλήματα καρδιάς, πνευμόνων κ.α. Οι ιταλοί επιστήμονες δήλωσαν ότι πλέον πρέπει να γίνει μια μεγάλη κλινική έρευνα σε ανθρώπους για να παράσχει επαρκώς πειστικές αποδείξεις.


newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan